Τρίκαλα: Ένταση μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία – Αντιφασιστικά συνθήματα ανέβασαν το θερμόμετρο – video


12-07-2018 11:35

Πλημμύρισε από κόσμο η κεντρική πλατεία των Τρικάλων το απόγευμα της Τετάρτης (11.07.2018) στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία…

Στο τέλος του συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που έγινε χθες βράδυ στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, μια ομάδα νεαρών διαδηλωτών, ήρθε σε αντιπαράθεση με την Αστυνομία και τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, παρουσία του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Γιώργου Σπηλιόπουλου.

Προς στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια, αλλά με την επέμβαση ψυχραιμοτέρων η αντιπαράθεση έληξε και η ομάδα των διαδηλωτών απομακρύνθηκε προς την οδό Βασ. Τσιτσάνη, φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα.

Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στα Τρίκαλα

Το συλλαλητήριο διοργανώθηκε από την Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων και στηρίχτηκε πέραν των άλλων φορέων, από την Ενωμένη Ρωμιοσύνη και τις δύο Ιερές Μητροπόλεις του Νομού, Τρίκκης και Σταγών και Σταγών και Μετεώρων.

Βασικός ομιλητής ήταν ο συγγραφές και πρώην στρατιωτικός Σάββας Καλεντερίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν οι δύο Μητροπολίτες, κ. Χρυσόστομος και ο κ. Θεόκλητος.

Η Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων είχε απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Τρικαλινούς και τις Τρικαλινές να συμμετέχουν ενεργά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, ενώνοντας τις φωνές τους με όλους τους Έλληνες, με όλη την Ελληνική επικράτεια στην οποία διεξήχθησαν ανάλογες εκδηλώσεις ή προγραμματίζονται να συμβούν.

«Εμείς οι απλοί πολίτες των Τρικάλων με την αγνή αγάπη για την πατρίδα μας βλέποντας τις εξελίξεις για το Μακεδονικό, δημιουργήσαμε την Επιτροπή Μακεδονικού Αγώνα Τρικάλων με σκοπό την πραγματοποίηση Συλλαλητηρίου στα Τρίκαλα.

Τώρα λοιπόν είναι η ώρα των Τρικάλων, της Θεσσαλίας και όλων των Ελλήνων να βροντοφωνάξουν για την Μακεδονία μας, με την συμμετοχή τους στο Ειρηνικό, Ακομμάτιστο και Δημοκρατικό συλλαλητήριο. Όλοι μαζί ενωμένοι με μία Ελληνική Σημαία στο χέρι. Αφήνουμε τις διαφορές μας, τις ιδεολογίες και ότι άλλο μας διχάζει. Οι Έλληνες όταν ενώνονται κάνουν θαύματα. Έλληνες ενωμένοι ποτέ ηττημένοι.», έλεγε η σχετική ανακοίνωση.

Πηγή:  trikalaola