Ζάεφ: Αρχές του 2019 η συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή


10-07-2018 22:12

Στις αρχές του 2019 αναμένεται να κληθεί η ελληνική Βουλή να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, σύμφωνα με όσα δήλωσε από το Λονδίνο ο Ζόραν Ζάεφ.

«Τα πάντα θα έχουν τελειώσει έως τις 15 Ιανουαρίου, έτσι ώστε στη συνέχεια η ελληνική βουλή να επικυρώσει τη συμφωνία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, ή στις αρχές Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί πιθανότατα το δημοψήφισμα στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών, τόνισε, αναφέροντας ως πιθανότερες ημερομηνίες τις 23 Σεπτεμβρίου, 30 Σεπτεμβρίου ή 7 Οκτωβρίου.

Όπως είπε ο κ. Ζάεφ, η ημερομηνία, το ερώτημα και ο χαρακτήρας του δημοψηφίσματος για τη συμφωνία των Πρεσπών θα αποφασιστούν σε συνεδρίαση της ολομέλειας της σκοπιανής βουλής.

Όσον άφορα στο ερώτημα που θα τεθεί στο δημοψήφισμα, είπε ότι θα περιλαμβάνει μεν τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, αλλά θα άφορα τη συμφωνία με την Ελλάδα.

Επιπλέον, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το δημοψήφισμα θα είναι επιτυχές, και ανέφερε ότι μετά από αυτό θα χρειαστούν από 90 έως 110 ημέρες για την ολοκλήρωση των συνταγματικών αλλαγών.

Πηγή: www.newsit.gr