Μουντιάλ 2018: Στη… σέντρα της Βουλής ο παράνομος e- τζόγος…


25-06-2018 14:49

Όσο η διοργάνωση του Μουντιάλ προχωρά… τόσο αυξάνει και ο στοιχηματισμός, που ένα σημαντικό του μέρος, διεξάγεται από παράνομες στοιχηματικές διαδικτυακές εταιρείες.

Υπολογίζεται ότι το ελληνικό δημόσιο από τη λειτουργία των παράνομων στοιχηματικών σελίδες που λειτουργούν στην χώρα μας χάνει έσοδα ύψους 1,5 δισ. ετησίως! Αυτό αποτέλεσε αφορμή για να καταθέσει μια ακόμα ερώτηση στην Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σε τρείς συναρμόδιους υπουργούς.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε δηλώσει στην Ολομέλεια όταν ψηφιζόταν το νομοσχέδιο για τα καζίνο, πως μέχρι τα Χριστούγεννα του 2017 θα είχε καταθέσει το νομοσχέδιο σχετικά με τη ρύθμιση της αγοράς του διαδικτυακού στοιχηματισμού.  Κάτι που όχι όμως όχι μόνο δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, αλλά και η σχετική ερώτηση που κατέθεσαν 14 βουλευτές της ΝΔ στις 19 Απριλίου και με την οποία ζητούσαν από τον κ. Τσακαλώτο να πληροφορήσει την Βουλή για το πότε προγραμματίζει να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, δεν απαντήθηκε ποτέ…

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, παράλληλα υπενθυμίζει μεταξύ άλλων πως και ο αντιεισαγγέλας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, αρμόδιο για θέματα αθλητισμού, έχει εκδώσει εγκύκλιο- παραγγελία προς τους εισαγγελείς Εφετών της χώρας και δι αυτών στους εισαγγελείς Πρωτοδικών για την αντιμετώπιση του παράνομου στοιχηματισμού και της διεξαγωγής τυχερών παιγνίων χωρίς άδεια.

Να σημειώσουμε, πάντως ότι η ΕΕΕΠ στην μάχη που δίνει σχετικά με τις παράνομες στοιχηματικές εταοιρείες πρόσθεσε νέα blacklist με 578 επιπλέον ιστότοποι διαδικτυακού στοιχηματισμού. Οι παράνομες ιστοσελίδες που περιλαμβάνονται έχουν τριπλασιαστεί και ανέρχονται συνολικά σε 1.625. Σε αυτούς, συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων, τρεις ιστότοποι που ανήκουν στην εταιρεία με την επωνυμία “Eldorado Sportwetten GmbH” ή φέρονται να έχουν συγγενή σχέση με αυτή. Η Ανεξάρτητη Αρχή, υπό τις εντολές του Ευάγγελου Καραγρηγορίου, πραγματοποίησε επιχείρηση-σκούπα ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου και διενεργεί αυτή την περίοδο σαρωτικούς ελέγχους για την προστασία του κοινού και των παικτών από τη συμμετοχή σε παράνομα δίκτυα διεξαγωγής τυχερών παιγνίων και τη διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Επισημαίνεται ότι σε όλους τους ιστοτόπους που είναι εγγεγραμμένοι στη Blacklist επιβάλλεται απαγόρευση πρόσβασης από ελληνική IP, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Πηγή: www.newsit.gr