Γερμανία: Τι λέει για την απόφαση του Eurogroup


22-06-2018 15:28

Στο διπλό μήνυμα της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης αναφέρεται σήμερα η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας Ουλρίκε Ντέμερ.

“Με τα βήματα που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup του Λουξεμβούργου ολοκληρώνεται μετά από οκτώ χρόνια το τελευταίο των προγραμμάτων βοήθειας της Ελλάδας. Και αυτό είναι ένα καλό μήνυμα τόσο για την ίδια τη χώρα όοσ και για την Ευρωζώνη» τόνισε η γερμανίδα αξιωματούχος. Αναφερόμενη στα μνημόνια τα χαρακτήρισε σημαντικά για να βοηθήσουν την Αθήνα να επιστρέψει σε βιώσιμη δημοσιονομική κατάσταση. Επιπλέον, η κ. Ντέμερ επισήμανε ότι χάρις στα προγράμματα διάσωσης εξασφαλίστηκε αφενός η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, και αφετέρου η σταθερότητα της Ευρωζώνης στο σύνολό της.

Eurogroup: Απόδειξη της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης

“Η Ελλάδα κατέβαλε σε αυτό το πλαίσιο σημαντικές προσπάθειες, έθεσε υπό έλεγχο τις δαπάνες της, έκανε μεταρρυθμίσεις ώστε να επιστρέψει ιδίως με αυτόν τον τρόπο σε οικονομική ανάπτυξη. Οι εταίροι στην Ευρωζώνη, δηλαδή όλα τα μέλη του ευρώ, έδειξαν σε συνεργασία με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και με το ΔΝΤ επανειλημμένα έναν μεγάλο βαθμό αλληλεγγύης για να υποστηρίξουν την Ελλάδα σε αυτή την πορεία”, δήλωσε η κυρία Ντέμερ.

πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr