Μια εικόνα, χιλιάδες λέξεις και συναισθήματα. Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το εξώφυλλο του TIME για τον Τραμπ που χωρίζει γονείς από παιδιά


21-06-2018 16:54

Πήρε πίσω την απόφαση – ντροπή ο Τραμπ για τους μετανάστες και τα παιδιά τους, ωστόσο το… κακό έχει ήδη γίνει και οι εικόνες που έχουν δει το “φως” της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε χθες το εκτελεστικό διάταγμα που προβλέπει να μην χωρίζονται οι οικογένειες μεταναστών, που περνούν παράνομα τα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, ενώ αναμένουν την εξέταση του φακέλου τους από τις αρχές.

click4more

Διάσημη παρουσιάστρια δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της!

Η… πρότερη, ντροπιαστική, κατάσταση προέβλεπε ακριβώς το αντίθετο: Δηλαδή οι οικογένειες χωρίζονταν, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δουν το «φως» της δημοσιότητας αμέτρητες εικόνες που δεν τιμούν κανέναν.

Εικόνες που έδειχναν γονείς να αποχωρίζονται τα παιδιά τους, σε πολλές περιπτώσεις ανήλικα. Το εκτελεστικό διάταγμα, που υπέγραψε ο πρόεδρος Τραμπ, δίνει εντολή στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να επιδιώξει την τροποποίηση της σχετικής δικαστικής απόφασης προκειμένου να επιτρέπεται στις οικογένειες που εισέρχονται στις ΗΠΑ παράνομα να παραμένουν μαζί κατά τη διάρκεια της κράτησής τους έως την ολοκλήρωση της ποινικής διαδικασίας σε βάρος τους.

Σήμερα αναμένεται η ψήφισή του, ωστόσο, όπως προαναφέραμε, το κακό έχει ήδη γίνει. Κι εδώ ακριβώς έρχεται το πρωτοσέλιδο του περιοδικού ΤΙΜΕ, που αφηγείται μια συγκλονιστική ιστορία…

Ο Τραμπ και το κοριτσάκι που κλαίει

Ο φωτογράφος John Moore, που έχει βραβευτεί με Πούλιτζερ, έγινε μάρτυρας μιας σκηνής που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Βρέθηκε για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικό, όταν ξαφνικά είδε περίπου 25 γυναικόπαιδα να περπατούν στην άκρη του δρόμου.

«Μπορούσες κυριολεκτικά να δεις τον φόβο στα μάτια τους«, διηγείται ο ίδιος. Κάποια στιγμή, είδε μια γυναίκα που κρατούσε συνεχώς το κοριτσάκι της στην αγκαλιά της. Η μικρή δεν ήθελε στιγμή να την αποχωριστεί.

Click4more: Το ζεύγος Τζορτζ – Αμάλ Κλούνεϊ: Πόσα χρήματα έδωσαν για τα παιδιά που χωρίζουν από τους μετανάστες γονείς τους

Μέχρι που έφτασε η στιγμή να περάσει από σωματικό έλεγχο η μαμά της. Την πρώτη στιγμή που την άφησε και τα ποδαράκια της πάτησαν στο έδαφος, το κοριτσάκι ξεκίνησε να κλαίει με λυγμούς… Η φωτογραφία έκανε τον γύρο του κόσμου, αφού ήταν πραγματικά συγκλονιστική.

Το περιοδικό ΤΙΜΕ, λοιπόν, χρησιμοποίησε αυτή την φωτογραφία για να κάνει μια σύνθεση για το εξώφυλλο του τεύχους του Ιουλίου.

Δείχνει την μικρή να κλαίει, σε κόκκινο φόντο και ακριβώς μπροστά της τον Ντόναλντ Τραμπ σε στάση προσοχή να τηςν κοιτά απαθής. Η λεζάντα, μονάχα τρεις λέξεις: Welcome to America.

Δείτε το συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο

Τραμπ

Πηγή: time.com