Ρόδος: Το νησί των Ιπποτών με τα εντυπωσιακά αξιοθέατα


21-06-2018 0:00

Η Ρόδος είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος τουριστικός προορισμός με πλούσια ιστορία, πανέμορφες παραλίες και εντυπωσιακά αξιοθέατα. Ανακαλύψτε την…

Η Ρόδος είναι το μεγαλύτερο νησί της Δωδεκανήσου. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε 115.490 κατοίκους, γεγονός που καθιστά τη Ρόδο το τρίτο πολυπληθέστερο ελληνικό νησί.

Εντός των ορίων της πόλης της Ρόδου, βρίσκεται η Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου ή Παλιά Πόλη, όπως αποκαλείται από τους ντόπιους, μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις του κόσμου, που έχει αναγνωριστεί από το 1988 ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εντός των τειχών της Παλιάς Πόλης βρίσκονται αξιόλογα μνημεία από τη Βυζαντινή εποχή, την Τουρκοκρατία και την περίοδο της Ιταλοκρατίας, με επιβλητικότερο το παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου.

Ο Πίνδαρος αναφέρει για τη Ρόδο… Όταν ο Δίας και οι άλλοι θεοί αποφάσισαν να μοιράσουν τη γη, ξέχασαν να κρατήσουν έναν κλήρο για τον θεό Ήλιο, που έλειπε, καθώς εκτελούσε τα καθημερινά του καθήκοντα. Όταν ο Ήλιος ανάφερε την αδικία, ο Δίας ήταν έτοιμος να ξανακάνει την κλήρωση, αλλά ο Ήλιος δεν τον άφησε, καθώς, μέσα από τη θάλασσα είδε να αναδύεται μια εύφορη χώρα.

Τότε ζήτησε από τη Λάχεση και τον Δία να δώσουν όρκο, πως όταν το νησί αυτό τελικά αναδυθεί θα είναι δικό του για πάντα. Στο νησί ο Δίας έσμιξε με την ντόπια νύμφη Ιμαλία, που του έκανε τρεις γιους, και ο Ποσειδώνας με την αδελφή των Τελχινών, την Αλία, που του έκανε έξι γιους και μια κόρη, τη Ρόδο. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο θεός Ήλιος έσμιξε με τη Ρόδο στο νησί, χαρίζοντάς του το όνομά της.

Η Ρόδος φημίζεται για τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου. Ακόμη, για τις παραλίες της και δη την παραλία του Αγίου Παύλου στη Λίνδο που έχει διακριθεί ως μια από τις 10 καλύτερες της Ευρώπης. Επίσης, η ροδίτικη οινοποιία έχει πολλές διεθνείς διακρίσεις.

Το γεγονός ότι κατατάσσεται σταθερά τέταρτο σε αφίξεις σε εθνικό επίπεδο, καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι επισκέπτες που καταφτάνουν στο νησί με κάποιο κρουαζιερόπλοιο απαριθμούνται σε δεκάδες χιλιάδες ανά έτος, αποδεικνύουν πως η Ρόδος είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος τουριστικός προορισμός με ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική οικονομία.

Κατακλύζεται κάθε χρόνο από χιλιάδες τουρίστες από όλα τα μέρη της Γης που το επισκέπτονται για να απολαύσουν τη θάλασσα, τη φύση και τα αξιοθέατα του, αλλά και να μάθουν την πλούσια ιστορία του.

Ζήστε το παραμύθι σας στο «νησί των Ιπποτών»…

Πηγή βίντεο: Matt Poole