Συνελήφθησαν στην Νάπολι ένας άνδρας και μία γυναίκα – Έκλεβαν ιατρικά μηχανήματα από ελληνικά νοσοκομεία


20-06-2018 21:51

Άλλα δύο μέλη της σπείρας Κολομβιανών, που άρπαζαν ιατρικό εξοπλισμό από ελληνικά νοσηλευτικά ιδρύματα, συνελήφθησαν στην Νάπολι της Ιταλίας, έπειτα από ελληνικό και ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.

Ο λόγος για έναν άνδρα και μία γυναίκα, υπήκοων Κολομβίας, που καταζητούνταν από τις ελληνικές αρχές για τις κλοπές μηχανημάτων δημόσιων νοσοκομείων και, μέχρι τώρα, διέφευγαν της σύλληψης. Ωστόσο, ένα ακόμη μέλος της συμμορίας παραμένει ασσύληπτο και καταζητείται.

Η αστυνομία της Νάπολι ενημερώθηκε από τις εληνικές αρχές για τη δράση της σπείρας. Η Ασφάλεια Αττικής είχε ζητήσει, επίσης, την έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης βάσει του οποίου πιάστηκε το ζευγάρι των Κολομβιανών.

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει κινήσει ήδη τις διαδικασίες για να εκδοθούν στη χώρα μας.

Οι συνεργοί τους, επίσης Κολομβιανοί, συνελήφθησαν τον περασμένο Δεκέμβριο στη χώρα μας. Όλοι τους έστελναν τα κλοπιμαία στην πατρίδα τους όπου τα πωλούσαν.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία που είχαν εισβάλει είναι ο Άγιος Σάββας, καθώς και εκείνα του Βόλου και της Λάρισας.

Από τη Λάρισα στη Νάπολι

Οι δράστες, που είχαν χτυπήσει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, δραστηριοποιούνταν και σε άλλες χώρες, όπως η Ισπανία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Ολλανδία και η Κροατία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ολόκληρη η ομάδα είχε έρθει στην χώρα μας μέσω Τουρκίας στις 11 Μαΐου 2017 και κατάφερε να διαφύγει στις 25 Μαΐου πέρυσι με πλαστά στοιχεία από το Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

 

 

Πηγή: www.newsit.gr