Κρήτη: Έπιασαν δύο αδέρφια που ρήμαζαν εκκλησίες


20-06-2018 14:41

Η ανάλυση του τρόπου δράσης, καθώς και η αναλυτική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση συνολικά 36 υποθέσεων κλοπών-διαρρήξεων που έγιναν σε Ιερούς Ναούς, σε περιοχές των Νομών Λασιθίου και Ηρακλείου.

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν δύο Έλληνες 33 και 36 ετών και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Μάλιστα τα δύο άτομα, όπως λένε οι πληροφορίες, είναι αδέλφια.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα σε περιοχή του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου ο 33χρονος και ο 36χρονος προσπάθησαν ανεπιτυχώς να μπουν σε Ιερό Ναό για να κλέψουν, συνελήφθησαν όμως από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Στο πλαίσιο αυτό και κατόπιν εφαρμογής ειδικού σχεδίου αντιμετώπισης του φαινομένου των διαρρήξεων και κλοπών που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και ύστερα από την συνδυαστική και αναλυτική διερεύνηση υποθέσεων με κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων από αστυνομικές Υπηρεσίας των Διευθύνσεων Αστυνομίας Λασιθίου και Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 33χρονος με τον 36χρονο, από τις 4 Φεβρουαρίου μέχρι και χθες οπότε και συνελήφθησαν, είχαν διαπράξει 32 κλοπές – διαρρήξεις σε Ιερούς Ναούς σε περιοχές του Λασιθίου και του Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, από τη συνολική τους δράση αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, εκκλησιαστικά είδη (τάματα και λοιπά χρυσά αντικείμενα) η χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 12.000 ευρώ, καθώς επίσης και ποσότητα ελαιολάδου, προκαλώντας παράλληλα φθορές. Επιπλέον προέκυψε ότι ο 33χρονος από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2016 έως και τις 14 Νοεμβρίου του 2016 είχε διαπράξει ακόμη τέσσερις κλοπές σε Ιερούς Ναούς στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Πηγή: ekriti