Αποδέχτηκε η Μέρκελ το τελεσίγραφο του Ζεεχόφερ για το μεταναστευτικό – Παρέμβαση Τραμπ


18-06-2018 19:39

Διμερείς συμφωνίες με ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών θα επιδιώξει στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου η Καγκελάριος της Γερμανίας, "Αγκελα Μέρκελ, αποδεχόμενη το τελεσίγραφο δύο εβδομάδων που της έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών της και Αρχηγός των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), Χορστ Ζεεχόφερ.

Μετά την Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, δήλωσε η κυρία Μέρκελ – «δεν υπάρχει αυτοματισμός», τόνισε – ωστόσο την ίδια ώρα ο κ. Ζεεχόφερ δήλωνε ότι, εάν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις ατόμων που εμπίπτουν στις προβλέψεις του Κανονισμού του Δουβλίνου.

Ο Τραμπ παρεμβαίνει στην πολιτική συζήτηση που διεξάγεται στη Γερμανία

Ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, παρενέβη σήμερα στην πολιτική κρίση στη Γερμανία υποστηρίζοντας πως οι Γερμανοί στρέφονται εναντίον της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος.

«Ο γερμανικός λαός στρέφεται εναντίον των ηγετών του, ενώ η μετανάστευση κλονίζει τον ήδη εύθραυστο συνασπισμό του Βερολίνου. Η εγκληματικότητα στη Γερμανία βρίσκεται σε μεγάλη άνοδο. Μεγάλο λάθος σε όλη την Ευρώπη το γεγονός ότι αφήνονται να μπουν εκατομμύρια άνθρωποι που τόσο έντονα και βίαια αλλάζουν την κουλτούρα τους!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

«Δεν θέλουμε αυτό που συμβαίνει με τη μετανάστευση στην Ευρώπη να συμβεί στις ΗΠΑ!», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αντιμετωπίζει έντονες επικρίσεις στη χώρα του εξαιτίας της πολιτικής της «μηδενικής ανοχής» στη μετανάστευση, στο πλαίσιο της οποίας τα παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους που δεν έχουν χαρτιά.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, παίζει αυτή τη στιγμή το πολιτικό μέλλον της, μετά τη χωρίς προηγούμενο αμφισβήτηση της μεταναστευτικής πολιτικής της από την πιο δεξιά πτέρυγα του κυβερνητικού συνασπισμού της, η οποία απαιτεί περισσότερη αυστηρότητα στα σύνορα.

Σήμερα ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ, απείλησε να κλείσει τα σύνορα της Γερμανίας για τους μετανάστες «τον Ιούλιο», αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των ευρωπαίων ηγετών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουνίου — τελεσίγραφο που αμέσως απορρίφθηκε από την καγκελάριο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ