Θεοδωράκης: Δεν θα στηρίξω την κυβέρνηση αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ


18-06-2018 19:01

Καμία στήριξη δεν προτίθεται να δώσει στην κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης σε περίπτωση που αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του. Παράλληλα καλεί σύσκεψη με ηγετικά στελέχη και βουλευτές του Ποταμιού, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις μετά και την ανοιχτή διαφωνία του επικεφαλής του με την Φώφη Γεννηματά στο θέμα της συμφωνίας για την ονομασία της πΓΔΜ.

«Αν φύγει ο Καμμένος και οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση είναι σαφές ότι δεν υπάρχει κυβερνητική πλειοψηφία. Και πάμε σε εκλογές» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης και προσέθεσε ότι «πρέπει κανείς να έχει πολλή φαντασία για να συζητά τη συμμετοχή του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Ή έστω τη στήριξη του Ποταμιού στην κυβέρνηση. Η θέση μας είναι και θα παραμείνει στην αντιπολίτευση».

Ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε τη σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι είναι γενναία η στάση, λέγοντας ότι «θα ήταν καλό να μελετήσει λίγο τη μικρή ιστορία του Ποταμιού. Θα βρει πολλές γενναίες τοποθετήσεις, που αν τις είχε υιοθετήσει, ή έστω ακούσει, η κυβέρνηση θα είχε ίσως αποφύγει τραγικά λάθη και η χώρα θα βρισκόταν σε καλύτερη μοίρα».

«Αινιγματικός» για το Κίνημα Αλλαγής

Στο κρίσιμο ερώτημα αν το Ποτάμι θα αποχωρήσει από το Κίνημα Αλλαγής, ο Σταύρος Θεοδωράκης υπογραμμίζει ότι «είμαστε από τους συνιδρυτές του Κινήματος Αλλαγής. Δεν θα μείνουμε όμως για να σιγουρέψουμε το μέλλον μας. Θα μείνουμε μόνο αν αυτή η ένωση δυνάμεων εγγυάται τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θέλουμε. Φοβούμαι όμως ότι οι τελευταίες αποφάσεις σε κρίσιμα θέματα αλλά και ο τρόπος που λαμβάνονται κινούνται στον αντίποδα της κοινής μας δέσμευσης – όλων μας, και της Φώφης Γεννηματά – ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν θα είναι ένα ΠΑΣΟΚ plus».

Τέλος επαναλαμβάνει ότι θα στηρίξει τη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Το να ψηφίσουμε τη συμφωνία ή να ψηφίσουμε κάποιο άλλο ωφέλιμο για την κοινωνία νομοθέτημα, αυτό δεν μας κατατάσσει στην συμπολίτευση. Ο κόσμος θέλει από όλους μας μια δημιουργική δράση», αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Πηγή: www.newsit.gr