Βόλος: Υπάλληλοι καθαριότητας βούτηξαν στη θάλασσα και έσωσαν ηλικιωμένο από πνιγμό.


18-06-2018 12:43

Κινδύνεψε να πνιγεί νωρίς το πρωί ένας ηλικιωμένος στο Σουτραλί της Αγριάς. Ο ηλικιωμένος την ώρα που κολυμπούσε έχασε τις αισθήσεις του. Ευτυχώς…

τον άνδρα είδε πλήρωμα απορριμματοφόρου που ειδοποίησε άμεσα το ΕΚΑΒ, ενώ έπεσαν στη θάλασσα και έβγαλαν στην ακτή τον ηλικιωμένο και του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο.

Ασθενοφόρο με γιατρό που έσπευσε στο σημείο παρέλαβε στον ηλικιωμένο και τον μετάφερε στο νοσοκομείο του Βόλου, όπου και νοσηλεύεται.

Από τον Δήμο Βόλου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να συγχαρεί και να ευχαριστήσει δημόσια το πλήρωμα του απορριμματοφόρου της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Βόλου, που εκτελούσε σήμερα το πρωί την αποκομιδή στην περιοχή του Σουτραλί, για την ευσυνειδησία, την υπευθυνότητα και το υψηλό αίσθημα ευθύνης που επέδειξε ανασύροντας από τη θάλασσα συμπολίτη που κινδύνευε άμεσα με πνιγμό, αλλά και διατηρώντας τον στη ζωή παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την παραλαβή του από το ΕΚΑΒ και τη μεταφορά του στο Νοσοκομείο.

Τέτοιες ενέργειες ανθρωπιάς και αλτρουισμού αξίζει να προβάλλονται και να αποτελούν παράδειγμα για μίμηση απ’ όλους».

Πηγή: taxydromos.gr