Βρετανία: Η μεγαλύτερη παμπ σερβίρει αλά Brexit


13-06-2018 14:13

Μόνο ντόπια και αμερικανικά ποτά αποφάσισε να προσφέρει στους πελάτες της στη Βρετανία η αλυσίδα παμπ JD Wetherspoon, φανατική οπαδός του Brexit.

Να αλλάξει δραματικά το μενού της αποφάσισε η JD Wetherspoon. Η μεγαλύτερη αλυσίδα παμπ στη Βρετανία, πιστή υποστηρικτής του Brexit, θα σερβίρει μόνον βρετανικά και αμερικανικά ποτά. Απορρίπτει τη γαλλική σαμπάνια και τις γερμανικές μπύρες και έτσι οι πελάτες της θα απολαμβάνουν αποκλειστικά βρετανική και αμερικανική μπύρα.

Ο Τιμ Μάρτιν, πρόεδρος της Wetherspoon, που συμμετείχε στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, δήλωσε ότι η κίνηση εντάσσεται στις προσπάθειες να καταστεί ο όμιλος πιο ανταγωνιστικός ενόψει της προγραμματισμένης αποχώρησης της χώρας από την τελωνειακή ένωση της ΕΕ.

Βρετανία:  Προτιμάτε βρετανικά προϊόντα…

πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ

“Η τελωνειακή ένωση της ΕΕ είναι ένα σύστημα προστατευτισμού που σε μεγάλο βαθμό έχει παρερμηνευτεί”, δήλωσε ο πρόεδρος της Wetherspoon. “Επιβάλλει δασμούς στο 93% του κόσμου που δεν βρίσκεται εντός της ΕΕ, διατηρώντας τις τιμές υψηλές για τους Βρετανούς καταναλωτές”.

Σημαντικές οργανώσεις Βρετανών εργοδοτών έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να παραμείνει στην τελωνειακή ένωση με την ΕΕ μετά το Brexit, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο επιβολής δασμών και καθυστερήσεων στα σύνορα κατά τις εμπορικές τους συναλλαγές με την ένωση εάν βρίσκονται εκτός του χώρου ενιαίων εξωτερικών δασμών.

Η αλυσίδα παμπ Wetherspoon θα αντικαταστήσει τη σαμπάνια με αφρώδεις οίνους από το Ηνωμένο Βασίλειο και θα σερβίρει μπύρα από σιτάρι από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Οι αλλαγές θα επηρεάσουν 800 παμπ από τις 9 Ιουλίου.

πηγή:  ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr