Σταθάκης για φορολογία στα καύσιμα: Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι' αυτό


28-05-2018 10:43

Την ώρα που οι τιμές στα καύσιμα έχουν πάρει φωτιά και η βενζίνη έχει φτάσει ακόμα και τα 2 ευρώ, τόσο εξαιτίας της αύξησης της τιμής παγκοσμίως όσο και εξαιτίας της υψηλής φορολογίας ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Σταθάκης σήκωσε τα χέρια ψηλά.

Ερωτηθείς σχετικά στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο κ. Σταθάκης είπε ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι με την υψηλή φορολογία στα καύσιμα. Πρόσθεσε ότι έχουν ληφθεί μέτρα ανακούφισης των οικονομικά αδύναμων κοινωνικών στρωμάτων, τα οποία θα ενταθούν από το φθινόπωρο και μετά, με μέτρα όπως το επίδομα στέγασης.

Το μνημόνιο τελείωσε

«Το μνημόνιο τελείωσε, μπροστά μου έχω μόνο ένα κείμενο συμφωνίας με τους θεσμούς που είναι το αναπτυξιακό σχέδιο της Κυβέρνησης», δήλωσε επίσης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία με τους δανειστές δεν συνιστά «συμπληρωματικό μνημόνιο», αλλά αναφορά σε μεταρρυθμίσεις που χρονικά δεν μπορούν να ολοκληρωθούν ως τον Αύγουστο του 2018. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος είπε ότι η Κυβέρνηση «θα συζητήσει ξανά την περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου, μαζί με τα μέτρα και τα αντίμετρα που έχουν συμφωνηθεί». Οπως επεσήμανε, «τα τελευταία δύο χρόνια υπήρχε σημαντική δημοσιονομική απόδοση, χάρη στην οποία μιλάμε για έξοδο από το Μνημόνιο και έχουμε «αέρα» για να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις.

Ο Γιώργος Σταθάκης είπε ότι τα μέτρα της μείωσης συντάξεων και αφορολόγητου μπήκαν λόγω του βέτο που είχε το ΔΝΤ, αλλά αποφασίστηκαν μαζί με αντίμετρα που θα ισχύσουν με την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ.

Πηγή: www.newsit.gr