Δύο νεκροί στην Λωρίδα της Γάζας από ισραηλινά πυρά.


27-05-2018 13:58

Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγμα του ισραηλινού στρατού κατά θέσης παρατήρησης της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ στην Λωρίδα της Γάζας.

Την ανακοίνωση έκανε το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Οι δύο άνδρες, ο 25χρονος Χουσέιν αλ Αμούρ και ο 28χρονος Άμπντελ Χαλίμ Αλ Νάκα, σκοτώθηκαν από βλήμα άρματος μάχης στα δυτικά της Ράφα. Η οποία βρίσκεται στην Λωρίδα της Γάζας και συγκεκριμένα στα νότια.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το άρμα μάχης άνοιξε πυρ προς την κατεύθυνση θέσης του Ισλαμικού Τζιχάντ λίγο μετά την εξουδετέρωση από Ισραηλινούς πυροτεχνουργούς εκρηκτικού μηχανισμού. Ο μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κοντά στην μεθόριο μεταξύ του Ισραήλ και της Λωρίδας της Γάζας. Αποσκοπούσε στο να προκαλέσει βλάβη στον ισραηλινό στρατό.

Σε άλλο περιστατικό, η ισραηλινή αεροπορία έπληξε κατά τη διάρκεια της νύχτας δύο θέσεις της Χαμάς. Η οποία κυβερνάει τη Λωρίδα της Γάζας.

Αντίποινα στην Λωρίδα της Γάζας

Η επιχείρηση αυτή έγινε σε αντίποινα για σύντομη διείσδυση Παλαιστινίων μέσω των συνόρων κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτοί επέστρεψαν αμέσως, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.

click4more

Βομβάρδισαν ξανά την Λωρίδα της Γάζας!

Επίσης έγινε σε αντίποινα για τις πολλές απόπειρες Παλαιστινίων να προκαλέσουν ζημιές στον φράκτη ασφαλείας και στις «υποδομές ασφάλειας» κατά τις πρόσφατες διαδηλώσεις στην μεθόριο με το Ισραήλ. Στο πλαίσιο της παλαιστινιακής «πορείας της Επιστροφής».

Τουλάχιστον 118 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά στην Λωρίδα της Γάζας από τότε που ξεκίνησε το κίνημα αυτό στις 30 Μαρτίου. Αυτό προκύπτει από τον απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Η πιο φονική ημέρα της κινητοποίησης αυτής ήταν η 14η Μαΐου. Ημέρα της μεταφοράς της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Ο ισραηλινός στρατός αντιμετωπίζει κατηγορίες για τη χρήση δυσανάλογης βίας και δέχεται αιτήματα για την διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας.

Αυτός κατηγορεί την Χαμάς ότι χρησιμοποιεί την παλαιστινιακή κινητοποίηση ως κάλυψη για απόπειρες επιθέσεων στο Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ