Ρώσος ολιγάρχης συναντήθηκε με τον πρώην δικηγόρο του Τραμπ


25-05-2018 21:29

Ένας Ρώσος ολιγάρχης που διατηρεί δεσμούς με το Κρεμλίνο συναντήθηκε με τον Μάικλ Κόεν, τον δικηγόρο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, στη Νέα Υόρκη, ενώ απέμεναν λιγότερες από δύο εβδομάδες για την ορκωμοσία του τελευταίου στην προεδρία των ΗΠΑ, σύμφωνα με μια πηγή που είχε γνώση της υπόθεσης.

Στη συνάντηση που είχε ο Κόεν με τον Βίκτορ Βέκσελμπεργκ στο γραφείο του, στον 26ο όροφο του Πύργου Τραμπ, έντεκα ημέρες πριν την ορκωμοσία, συζήτησαν για τη βελτίωση των σχέσεων της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα. Συμφώνησαν μάλιστα να συναντηθούν ξανά στην ορκωμοσία του Τραμπ, ανέφερε η εφημερίδα New York times επικαλούμενη τον Άντριου Ιντρέιτερ, έναν Αμερικανό που μετείχε σε αυτή τη συνάντηση και διαχειρίζεται τις επενδύσεις του Βέκσελμπεργκ.

Η πηγή την οποία επικαλείται το πρακτορείο Reuters ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της επειδή επρόκειτο για μια ιδιωτική συνομιλία αλλά επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας.

Ο Κόεν και ένας δικηγόρος του Ιντρέιτερ δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα γράφει ακόμη ότι μερικές ημέρες μετά την ορκωμοσία του Τραμπ, τον Ιανουάριο του 2017, η ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων του Ιντρέιτερ, η Columbus Nova, σύναψε με τον Κόεν ένα συμβόλαιο για παροχή συμβουλών έναντι 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Ο πρώην δικηγόρος του Τραμπ έχει μπει στο στόχαστρο των αμερικανικών ομοσπονδιακών αρχών που ερευνούν τις δοσοληψίες του.

Ο Ιντρέιτερ είπε στη New York Times ότι ο Βέκσελμπεργκ, ο εξάδελφος και μεγαλύτερος πελάτης του, δεν έδωσε εντολή στην Columbus Nova να προσλάβει τον Κόεν ως σύμβουλο.

Πηγή: www.newsit.gr