Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Η Folli Follie δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων για τα οικονομικά της


25-05-2018 15:06

“Η εταιρεία Folli Follie δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Και σημειώνει πως για το λόγο αυτό ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα: «Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη σήμερα, πριν την έναρξη της διαπραγμάτευσης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στην αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Folli Follie A.E., μετά από επιστολή – αίτηση αναστολής διαπραγμάτευσης που απέστειλε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς η εταιρεία. Στην επιστολή αυτή η εταιρεία δήλωσε αδυναμία παροχής στοιχείων που αφορούν στις οικονομικές της καταστάσεις και για το λόγο αυτό η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ζήτησε από το Χρηματιστήριο Αθηνών την αναστολή διαπραγμάτευσης».

Folli Follie: Ζητήσαμε αναστολή διαπραγμάτευσης

Προηγουμένως η διοίκηση της Folli Follie είχε ζητήσει την αναστολή διαπραγμάτευσης και σημείωνε σε ανακοίνωση προς το Χρηματιστήριο Αθηνών: «Μετά την εξακολουθούμενη και συντονισμένη διασπορά παραπλανητικών ειδήσεων, η οποία έχει δημιουργήσει αδικαιολόγητα ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την εταιρεία, ζήτησε σήμερα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αναστολή της διαπραγμάτευσης των κινητών αξιών της εταιρείας, που διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας από την ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία Ernst & Young, στην διάθεση της οποίας η εταιρεία μας ήδη θέτει όλα τα ζητούμενα στοιχεία».

Η μετοχή της Folli Folli έκλεισε χθες στα 4,80 ευρώ με μεγάλη πτώση 24,88%. Η μετοχή έχει καταγράψει απώλειες 68,71% από τα 15,34 ευρώ που ήταν πριν ξεκινήσει η πτωτική πορεία μετά την έκθεση του αμερικανικού fund Quintessential Capital Management (QCM) με επίκεντρο τις οικονομικές επιδόσεις της Folli Follie.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ