Πρωτοσέλιδο "φωτιά" για τον Ερντογάν – Οργή και… απειλές από τους υποστηρικτές του


25-05-2018 13:30

Ένα πρωτοσέλιδο από το γαλλικό περιοδικό Le Point ήταν αρκετό για να κάνει τους Τούρκους… “τούρκους”. Γιατί; Γιατί αποκαλεί τον Ερντογάν δικτάτορα.

Με μια φωτογραφία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να πιάνει σχεδόν όλη τη σελίδα και τίτλο «Ο δικτάτορας» κυκλοφόρησε χθες (24.05.2018) το περιοδικό Le Point, που αναρωτιέται «μέχρι που θα φτάσει ο Ερντογάν».

Στο ίδιο πρωτοσέλιδο, το Le Point κάνει αναφορά στη μεγαλομανία του Ερντογάν, στα δίκτυα που έχει αναπτύξει ο Τούρκος πρόεδρος της Γαλλία, στην επιθετική ρητορική του για την Αλγερία και στα εγκλήματά του.

«Το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου έδωσε στον Τούρκο πρόεδρο την ελευθερία για να εγκαθιδρύσει μια πραγματική αυτοκρατορία», αναφέρει το περιοδικό.

Δείτε το πρωτοσέλιδο του Le Point για τον Ερντογάν

Οργή από τους Τούρκους

Το τι ακολούθησε κάτω από την ανάρτηση του Le Point στο twitter μπορεί κανείς να το φανταστεί. Άλλοι ανέβασαν προκλητικές και προσβλητικές φωτογραφίες. Άλλοι, εικόνες από τον Ερντογάν να δέχεται στο προεδρικό μέγαρο παιδιά με σύνδρομο Down.

Άλλοι, καλούν τους Γάλλους να διαβάσουν την ιστορία της Τουρκίας και μετά τις Γαλλίας, ποστάροντας και τις σχετικές φωτογραφίες.

Υπάρχει και κάποιος που ενημερώνει το Le Point πως… «ο Ερντογάν είναι ο μπαμπάς σας»…

«Είμαι με τον Ερντογάν, τον υπερασπιστεί της αλήθειας. Ζήτω ο Ερντογάν, ζήτω η Τουρκία» γράφει ένας άλλος χρήστης. Κάποιος έχει… «πειράξει» το εξώφυλλο του Le Point, βάζοντας στη θέση του Ερντογάν τον Εμανουέλ Μακρόν.

«Δεν ξέρετε τίποτα για τον Ερντογάν. Δεν ξέρετε τίποτα για την Τουρκία. Ποιο είναι το πρόβλημα με τον Ερντογάν και την Τουρκία» αναφέρει χρήστης του twitter και βάζει και το hashtag #WeLoveErdoğan.

Η Λίβερπουλ, ο σωτήρας και ο Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος

Για κάποιον άλλο, ο δικτάτορας είναι ο Μακρόν. «Η Γαλλία κυβερνάται από μια δικτατορία. Η Γαλλία είναι αποικία και έχει κάνει γενοκτονίες. Η Τουρκία είναι μια ελεύθερη χώρα, δεν είναι αποικία των ΗΠΑ και της Ε.Ε.. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος πλησιάζει. Ο Ερντογάν είναι παγκόσμιος ηγέτης» γράφει άλλος και συνοδεύει το μήνυμά του με φωτογραφίες από βίαια επεισόδια στο Παρίσι.

Άλλος πάλι βλέπει στο πρόσωπο του Ερντογάν τον νέο ηγέτη της Ευρώπης. Κι ένας άλλος τοποθετεί τον Ερντογάν στο… σύνθημα της Λίβερπουλ (σ.σ. you will never walk alone).

«Γίνεστε πολύ μικροί στα μάτια της ανθρωπότητας γιατί οι αποικίες σας δεν έκαναν τίποτα για την ανθρωπότητα. Ο Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος θαρραλέος. Ένας σωτήρας», γράφει άλλος και βάζει στην… εξίσωση τον σιωνισμό!

Πηγή: www.newsit.gr