Ταυτοποιήθηκαν άλλοι τρεις για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη – Ανάμεσά τους και αστυνομικός.


24-05-2018 21:31

– Οι πληροφορίες λένε ότι είναι εν ενεργεία αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη

– Οι τρεις που ταυτοποιήθηκαν είναι ηλικίας 43 έως 57 ετών

– “Οι αρχές να φτάσουν όχι μόνο στα στρατιωτάκια” έλεγε νωρίτερα ο Γιάννης Μπουτάρης

Ταυτοποιήθηκαν ακόμη τρία άτομα, που φέρονται να ενεπλάκησαν στην επίθεση εναντίον του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων το περασμένο Σάββατο, στον Λευκό Πύργο.

Πρόκειται για τρεις Έλληνες 43, 57 και 44 ετών οι οποίοι βαρύνονται με τα αδικήματα της εξύβρισης και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 44χρονος είναι αστυνομικός εν ενεργεία και ο οποίος υπηρετεί σε υπηρεσία γραφείου στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται, πως για την επίθεση έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερα άτομα, εκ των οποίων τα τρία καταδικάστηκαν, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ο 41 ετών άδρας που φέρεται να προπηλάκισε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκη, έχοντας στην αγκαλιά την κόρη του.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μπουτάρης: «Οι αρχές να φτάσουν όχι μόνο στα στρατιωτάκια…»

Να συνεχίσουν το έργο τους και «να φτάσουν όχι μόνο στα «στρατιωτάκια»», που εκτελούν πράξεις, όπως η προχτεσινή επίθεση εναντίον του, καλεί τις αρχές ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, με σημερινή ανακοίνωσή του, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι «όλοι έχουμε συλλογική και ατομική ευθύνη για να μην καταντήσουμε ζούγκλα».

Με την ανακοίνωσή του, ο κ. Μπουτάρης επισημαίνει ότι δυστυχώς την εποχή της κρίσης «η λαϊκή δυσαρέσκεια γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης(…) από οργανώσεις που εκτρέφουν αυταρχικές και βίαιες συμπεριφορές στο όνομα, υποτίθεται, της αγανάκτησης του κόσμου», ενώ προσθέτει ότι «το σχέδιό τους αυτό το προάγουν με βάση ένα πολύ συγκεκριμένο πολιτικό, επιχειρησιακό και επικοινωνιακό μοντέλο. Αυτό του φασισμού. Και ο φασισμός ξέρουμε που οδηγεί. Είναι υποχρέωσή μας το γεγονός αυτό να το αναδείξουμε. Να ονοματίσουμε τους οργανωτές και εμπνευστές των φασιστικών σχεδίων και να τους απομονώσουμε».

Πηγή: thestival