ΣτΕ: "Ναι" στην κατασκευή εμπορικού κέντρου στην Ακαδημία Πλάτωνος.


24-05-2018 18:51

«Ναι» είπε το ΣτΕ στην κατασκευή του εμπορικού κέντρου Academy Gardens, έκτασης 22.000 τετραγωνικών μέτρων, στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος του Δήμου Αθηναίων.

Το… πράσινο φως του ΣτΕ αφορά στην έκταση του πρώην εργοστασίου της κλωστοϋφαντουργίας Μουζάκη (Λεωφ. Κηφισού 60, Ηρούς και Ακράγαντος).

Η απόφαση του ΣτΕ

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε νόμιμο το σχετικό προεδρικό διάταγμα το οποίο επανακατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας λόγω αλλαγής του προσώπου του υπουργού Περιβάλλοντος.

Κατά το παρελθόν (2015) το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχε εγκρίνει τον καθορισμό των όρων δόμησης τεσσάρων οικοδομικών τετραγώνων (Ο.Τ. 124,126, 127 και 128) στην ευρύτερη περιοχή της Ακαδημίας Πλάτωνος, οι οποίοι ωστόσο δεν είχαν ολοκληρωθεί.

Το Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄ αριθμ 71/2018 γνωμοδότησή του με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Αθανάσιο Ράντο και εισηγητή τον πάρεδρο Δημήτρη Βασιλειάδη, ενέκριναν νόμιμο το νέο σχέδιο Προεδρικού διατάγματος, μόνο ως προς τον έλεγχο της αρμοδιότητας του προτείνοντος υπουργού Περιβάλλοντος.

Πηγή: www.newsit.gr