Αυτός κι αν ήταν τρόμος στον αέρα. Αεροπλάνο προσγειώθηκε με το ρύγχος. Τρομακτικές εικόνες


22-05-2018 12:56

Τρόμος και πανικός για τους 141 επιβάτες πτήσης των σαουδαραβικών αερογραμμών. Το αεροπλάνο που θα τους μετέφερε στη Ντάκα του Μπαγκλαντές από τη Μεδίνα υπέστη βλάβη και ο πιλότος αναγκάστηκε να το προσγειώσει με το ρύγχος!

Οι εικόνες από τη στιγμή που ο αεροπλάνο προσγειώνεται στο αεροδρόμιο της Τζέντα στη Σαουδική Αραβία είναι τρομακτικές. Το Airbus 330 προσγειώνεται με το ρύγχος και στα video φαίνονται ξεκάθαρα οι σπίθες που προκαλούνται κατά την αναγκαστική προσγείωση.

Ο ήρωας πιλότος, ο Τούρκος Ουμίτ Ατλατιρλάρ, κατάφερε να προσγειώσει το αεροσκάφος χωρίς να τραυματιστεί κανένας από τους 141 επιβάτες ή το 10μελές πλήρωμα.

Βλάβη στο αεροπλάνο και δίωρη προσπάθεια προσγείωσης

Βράδυ Δευτέρας (21.05.2018) και στο Airbus 330-200 επιβιβάζονται κανονικά οι 141 επιβάτες. Το αεροσκάφος, που οι Σαουδαραβικές αερογραμμές είχαν νοικιάσει από την τουρκική εταιρία Onur Air, απογειώνεται από τη Μεδίνα με προορισμό την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης, ο πιλότος διαπίστωσε πως υπήρχε βλάβη στο αεροπλάνο. Ζήτησε άδεια για να αναγκαστική προσγείωση και ξεκίνησε τη διαδικασία. Μόνο που αποδείχθηκε πως αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα εύκολο. Πετούσε επί τρεις ώρες πάνω από τη Τζέντα, πριν κάνει δυο αποτυχημένες προσπάθειες.

Τελικά, κατάφερε να προσγειώσει το αεροπλάνο με το ρύγχος. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί επιβατών ή μελών του πληρώματος. Το αεροσκάφος, όμως, υπέστη σημαντικές ζημιές. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Onur Air, το αεροσκάφος παρουσίασε υδραυλική βλάβη από άγνωστη αιτία.

Με πληροφορίες από airlive.net και dailysabah.com

Πηγή: www.newsit.gr