Τα "μαζεύει" ο Δήμαρχος Άργους – "Δεν έκανα εγώ την ανάρτηση για τον Μπουτάρη, καταδικάζω την επίθεση"


20-05-2018 20:30

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο Δήμαρχος Άργους, μετά την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη που προκάλεσε… σάλο.

Ο Δημήτρης Καμπόσος επιμένει πως δεν έκανε ο ίδιος την κατάπτυστη ανάρτηση, αλλά πως ήταν κάποιος από τους πολλούς συνεργάτες του που χειρίζονται τον λογαριασμό.

Παράλληλα αναφέρει πως καταδικάζει την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη τονίζοντας πως κανένας δεν έχει το δικαίωμα να ασκεί βία.

Αναλυτικά η δήλωση

«Λυπάμαι ιδιαιτέρως για το ατυχές συμβάν και δηλώνω πως καταδικάζω απερίφραστα τέτοιου είδους πράξεις οι οποίες πλήττουν την δημοκρατία και εντείνουν τον τραμπουκισμό και τη βία.

Καταδικάζω ρητά και κατηγορηματικά την επίθεση προς το πρόσωπο του κ.Μπουτάρη και τονίζω πως δεν έχει κανένας το δικαίωμα να επιβάλλει την άποψη του με την βία.

H κυβέρνηση θα πρέπει να πάψει να βαφτίζει ως ακτιβιστές όλους εκείνους που λειτουργούν με τέτοιους απαράδεκτους τρόπους και οι οποίοι αποτελούν κάκιστο παράδειγμα για την κοινωνία.»

Η επίμαχη ανάρτηση

ΣΥΡΙΖΑ: Να τον απομακρύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Όπως είναι φυσικό αυτό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά επίσημα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την αποπομπή του από το κόμμα, κάνοντάς λόγο μάλιστα για «ομηρία του από τους ακροδεξιούς».

«Κάθε άλλη στάση υπεκφυγής ή σιωπής επιβεβαιώνει την ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ακροδεξιούς εντός της ΝΔ» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Η φασιστική επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη καταδικάστηκε επίσημα από τη ΝΔ. Αυτή η επίσημη καταδίκη, όμως, δεν πτόησε το μέλος της Πολιτικής της Επιτροπής και δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Δ. Καμπόσο, από το να αναρτήσει ένα επιεικώς άθλιο σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το στέλεχος της Ν.Δ. είχε το θράσος να γράψει «αυτή είναι η μοίρα των προδοτών», επιδοκιμάζοντας τον τραμπουκισμό του Γιάννη Μπουτάρη, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση έσβησε τη σχετική ανάρτηση.

Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να αποπέμψει το στέλεχος του κόμματός του, Δ. Καμπόσο, και να καταδικάσει έμπρακτα τις ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές, χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους. Κάθε άλλη στάση υπεκφυγής ή σιωπής επιβεβαιώνει την ομηρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους ακροδεξιούς εντός της ΝΔ.

Πηγή: www.newsit.gr