Δεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ από τον Κοντονή


16-05-2018 15:35

Ολομέτωπη “επίθεση” σε όσους “παραβιάζουν τους δικονομικούς κανόνες” εξαπέλυσε ο Σταύρος Κοντονής, με αφορμή την παραίτησή του προέδρου του ΣτΕ Νίκου Σακελλαρίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αφού έκανε δεκτή την παραίτηση του κ. Σακελλαρίου, τόνισε πως τα όσα καταγγέλλει στην επιστολή του, εγείρουν ερωτήματα στους πολίτες.

Καλεί παράλληλα τους δικαστικούς λειτουργούς να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού.

Αναλυτικά το δελτίο τύπου του υπουργείο

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής έκανε αποδεκτή σήμερα την παραίτηση που υπέβαλε από τη θέση του Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας ο κ. Νικόλαος Σακελλαρίου.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισημαίνει ότι η παραβίαση δικονομικών κανόνων όσον αφορά στη διαδικασία έκδοσης δικαστικών αποφάσεων και δη η παραβίαση του δικαστικού απορρήτου και των διαμειβομένων σε κεκλεισμένων των θυρών διασκέψεις, το οποίο θέτει στην επιστολή παραίτησής του και ο κ. Σακελλαρίου, υποβαθμίζει κατάφωρα τον θεσμό της Δικαιοσύνης και δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στους πολίτες.

Ο κ. Κοντονής καλεί τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσουν το έργο τους απρόσκοπτα, περιφρουρώντας το κύρος του θεσμού που υπηρετούν και θωρακίζοντας με τη συμπεριφορά τους τους δικονομικούς κανόνες που είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν απαρεγκλίτως».

Πηγή: www.newsit.gr