Σπίρτζης κατά συμβούλων του ΤΑΙΠΕΔ για «τεχνοκρατική ανεπάρκεια»


16-05-2018 15:25

Επίθεση στο ΤΑΙΠΕΔ και στους συμβούλους του εξαπέλυσε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης. Αφορμή οι καθυστερήσεις στους διαγωνισμούς για την Εγνατία Οδό και το «Ελ. Βενιζέλος».

Ο Χρήστος Σπίρτζης συναντήθηκε σήμερα (16.05.2018) με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών για να συζητηθεί το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα των μεταφορών. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε… κεραυνούς κατά του ΤΑΙΠΕΔ!

«Αν τον έκανε τον διαγωνισμό το υπουργείο θα είχαμε τελειώσει και θα είχαμε πετύχει τριπλάσιο τίμημα. Οι σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ έχουν τεχνοκρατική ανεπάρκεια», είπε ο υπουργός.

Σχετικά με την Εγνατία, ο υπουργός ανέφερε ότι ζητήθηκαν από τους θεσμούς διευκρινίσεις για τα αναλογικά διόδια και πώς θα «κουμπώνει» το κεντρικό σύστημα με τα περιφερειακά. Πρόθεση, όπως είπε, είναι να ισχύει το ίδιο σύστημα με άλλες γειτονικές χώρες και να υπάρχει δορυφορικό σύστημα για τα βαριά φορτηγά.

Αναφορικά με το Ελληνικό, πρόσθεσε ότι πολύ σύντομα θα μεταφερθούν από εκεί το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ και οι εγκαταστάσεις της ΥΠΑ.

Σπίρτζης για συντάξεις: Μπορεί να μας πουν να τ’ αφήσουμε!

Ερωτηθείς εάν θα εφαρμοστούν οι ήδη νομοθετημένες μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο για το 2019 και το 2020 αντιστοίχως, ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε: «πιστεύω ότι πάει τόσο καλά η οικονομία, που μπορεί να μας πουν να τα αφήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ