Οργή τουρκικού ΥΠΕΞ για Γιούνκερ. "Οι Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κανένα προνόμιο."


27-04-2018 9:30

Με μια απάντηση που δεν αρμόζει σε υπουργείο που έχει να κάνει με τη διπλωματία, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε νέα, οργισμένη, επίθεση στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Αφορμή η παρέμβασή του για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς κατά την ομιλία του στην ελληνική Βουλή.

Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξαπολύεται δριμεία επίθεση όχι μόνο στον Γιούνκερ αλλά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της. Η Τουρκία διαμηνύει (!) ότι οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί δεν έχουν κανένα προνόμιο ενώπιον της… ανεξάρτητης τουρκικής δικαιοσύνης.

Οι Τούρκοι εκφράζουν έκπληξη για την παρέμβαση του Γιούνκερ και κάνουν λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν νομική βάση και δεν είναι σοβαρές! Κατηγορούν την Ε.Ε. για διπροσωπία και την κατηγορούν πως παρεμβαίνει όταν τη συμφέρει! Κατηγορούν επίσης τις ευρωπαϊκές αρχές ότι στηρίζονται στις ελληνικές και κυπριακές θέσεις και γι’ αυτό χάνουν καθημερινά την αξιοπιστία τους!

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κατά του Γιούνκερ

«Είδαμε σήμερα (σ.σ. χθες 26 Απριλίου) τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να μιλά στην ελληνική Βουλή και να συνεχίζει τη συνήθειά του να κρίνει υπό την ομπρέλα της «ενότητας και της αλληλεγγύης» θέματα που αφορούν στη χώρα μας. Με αυτές τις δηλώσεις που βασίζονται στις ελληνικές και ελληνοκυπριακές θέσεις σχετικά για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, οι αρχές της Ε.Ε. χάνουν καθημερινά την αξιοπιστία τους. Απορρίπτουμε τις δηλώσεις αυτές οι οποίες απέχουν από τη σοβαρότητα και δεν έχουν νομική βάση.

Μας εξέπληξε επίσης η δήλωση του Γιούνκερ πως οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί που βρίσκονται υπό κράτηση από τη χώρα μας πρέπει να απελευθερωθούν άμεσα. Οι Έλληνες στρατιωτικοί, οι οποίοι παραβίασαν τους τουρκικούς νόμους, δεν έχουν κανένα προνόμιο ενώπιον της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Καταδικάζουμε αυτή τη διπρόσωπη λογική που δεν διστάζει, να σχολιάζει το κράτος δικαίου όταν θέλει και όταν τη συμφέρει να κάνει παρεμβάσεις στην εν εξελίξει δικαστική διαδικασία».

Πηγή: www.newsit.gr