Ολυμπιακός: Παραδέχθηκε την ανωτερότητα της Ζαλγκίρις ο Σφαιρόπουλος.


26-04-2018 23:47

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε δίκαιη την πρόκριση την πρόκριση της Ζαλγκίρις στο Final Four της Euroleague, τονίζοντας ότι έπαιξε καλύτερα σ" όλη τη σειρά από τον Ολυμπιακό.

Την ανωτερότητα της Ζαλγκίρις στη σειρά παραδέχθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο προπονητής του Ολυμπιακού στάθηκε, βέβαια, και στα πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς που αντιμετώπισε η ομάδα.

Όσα δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος

“Συγχαρητήρια στην Ζαλγκίρις για την πρόκριση στο Final Four. Έπαιξαν καλύτερα σε όλη την σειρά και άξιζαν να προκριθούν στο Final Four. Ήταν πολύ σημαντικό το πρώτο παιχνίδι, όπου χάσαμε το πλεονέκτημα της έδρας για το οποίο παλεύαμε για εννιά μήνες. Ήταν δύσκολο εδώ σε αυτή την ατμόσφαιρα να παλέψουμε απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα”, τόνισε αρχικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και πρόσθεσε:

“Προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Υπήρξε ένας λόγος γι’αυτό και δεν είναι δικαιολογία: Είχαμε πολλά προβλήματα με τους τραυματισμούς. Παίξαμε δύο παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα πριν τα πλέο-πφ και δεν είχαμε τους παίκτες που ήταν τραυματίες. Αυτά τα παιχνίδια θα μπορούσαν να είναι μία καλή πρόβα για τα πλέι-οφ, αλλά δυστυχώς δεν μπορέσαμε να προετοιμαστούμε όπως θα έπρεπε. Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε επίσης τους τραυματισμούς των Μιλουτίνοφ και Μπόγρη στο γόνατο. Αυτό αποδιοργάνωσε την χημεία μας και τους ρόλους μας φυσικά δεν ήμασταν σε φόρμα, μετά από όλα αυτά.

Δεν έχω παράπονο από τους παίκτες μου κι ειδικά από αυτούς που ήταν τραυματίες και έπαιξαν με την θέλησή τους και με ενέσεις. Θυσιάστηκαν για την ομάδα. Το πιο σημαντικό κομμάτι της σεζόν είναι τα πλέι-οφ, πρέπει να είσαι έτοιμος να έχεις τύχη, Εμείς δεν ήμασταν τυχεροί, είχαμε πολλούς τραυματισμούς και όλο αυτό μας επηρέασε. Είχαμε πιθανότητες να πάρουμε το πρώτο ματς, αλλά και οι τραυματισμοί δεν μας επέτρεψαν να παλέψουμε. Έπαιξαν πολύ καλύτερα και αξίζουν αυτή την πρόκριση. Ήταν καλοί όχι μόνο τώρα αλλά και όλη τη σεζόν. Καλή επιτυχία στην Ζαλγκίρις”.

Πηγή: www.newsit.gr