Και επίσημα νέος πρόεδρος του ΕΛΔΟ ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς


26-04-2018 21:32

Τον διορισμό των νέων μελών του Διοικητικού Συμβούλιου του Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού υπέγραψε ο Νίκος Παππάς, μετά τις παραιτήσεις του προέδρου Σταμάτη Κριμιζή και του Διευθύνοντος Συμβούλου Κωνσταντίνου Πιλαφτσή.

Στην θέση του προέδρου τοποθετείται και επίσημα πλέον ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, μια κίνηση που όταν έγινε νωρίτερα γνωστή προκάλεσε αντιδράσεις από πλευράς ΝΔ.

Η ΝΔ επικαλέστηκε tweet από το 2016 από το Σούνιο που αποκαλεί τους Ευρωπαίους «κουφ@λες» και σχολιάζει ότι «μέχρι στιγμής κανένα κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει υποστηρίξει ότι ψεκάζουν και στο Διάστημα».

Στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς σημειώνει πως παρουσιάζει ένα χαρακτηριστικό δείγμα από το δημόσιο λόγο του νέου διαστημικού διευθυντή που επέλεξε ο αρμόδιος επί του Διαστήματος Υπουργός Νίκος Παππάς.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για τους διορισμούς

«Στη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΔΟ διορίζεται ο Χριστόδουλος Πρωτοπαππάς, ηλεκτρολόγος μηχανικός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δορυφορικών Οργανισμών (ESOA).

Στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, διορίζεται ο πλωτάρχης Γεώργιος Μαντζούρης, επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και λέκτορας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων. Έχει συμμετάσχει στην κατασκευή και εκτόξευση μικροδορυφόρων και σε πλήθος μελετών και ερευνών σχετικά με το Διάστημα.

Σε θέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΛΔΟ, διορίζονται ο Κωνσταντίνος Σταυρινίδης, μηχανικός-αεροναυπηγός και πρώην τεχνικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας (ESA) και ο Αντώνιος Πασχάλης, καθηγητής πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Η απόφαση έχει αποσταλεί προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης».

Πηγή: www.newsit.gr