ΑΕΚ: Ένα ακόμα "πράσινο" φως για το γήπεδο. Εγκρίθηκε η ΜΠΕ της υπογειοποίησης


24-04-2018 21:15

Μία ακόμη θετική εξέλιξη για το γήπεδο της ΑΕΚ, με τη Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ να ανακοινώνει την έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), για την υπογειοποίηση στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Δεν έχουν τελειωμό τα θετικά νέα για την ΑΕΚ και τους φίλους της, με το τελευταίο να έρχεται από την πλευρά της ερασιτεχνικής ΑΕΚ και να αφορά τις εξελίξεις για το γήπεδό της. Με βάσει τη σχετική ανακοίνωση, ένα ακόμη εμπόδιο για την ολοκλήρωση της «Αγιά Σοφιάς» αποτελεί παρελθόν, αφού εγκρίθηκε και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία του έργου “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια”

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα μέσα στην ημέρα, είχε βγει στη δημοσιότητα και το βίντεο με την εικόνα του εργοταξίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου οι εργασίες συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Η ανακοίνωση για το γήπεδο της ΑΕΚ

«Η Δικέφαλος Κατασκευαστική ΑΕ και η ερασιτεχνική ΑΕΚ ανακοινώνουν ότι δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια και εγκρίθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για τη λειτουργία του έργου “Ταπείνωση και κάλυψη τμήματος οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου στη Νέα Φιλαδέλφεια”.

Όπως είναι γνωστό αλλά και όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής… “το έργο αφορά στην τοπική ταπείνωση και μερική κάλυψη (σε μήκος 275 μ.) των οδών Φωκών και Πατριάρχου Κωνσταντίνου στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας. Το έργο εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής και την πρόβλεψη της μελλοντικής εξυπηρέτησης των εγκαταστάσεων του γηπέδου της ΑΕΚ”.

Προχωράει έτσι η υλοποίηση ενός έργου πνοής, που είχε εξαγγελθεί εδώ και πολλά χρόνια για τους δημότες της Νέας Φιλαδέλφειας, αφού, εκτός από την εξυπηρέτηση της λειτουργίας του νέου γηπέδου της ομάδας μας, θα ανακουφίσει την κυκλοφοριακή λειτουργία της πόλης, ενώ θα ελευθερώσει χώρους έκτασης περίπου δέκα στρεμμάτων σε ένα από τα πλέον επιβαρυμένα σημεία της περιοχής.

Πρόκειται για δημόσιο έργο που θα γίνει με κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής και με βάση μελέτες εφαρμογής που έχουν εξ ολοκλήρου χρηματοδοτήσει η Δικέφαλος ΑΕ και η ερασιτεχνική ΑΕΚ με σκοπό την κατά το δυνατόν πιο έγκαιρη διαδικασία υλοποίησής του».

Πηγή: www.newsit.gr