Τρίκαλα: "Ετοιμοπόλεμοι" για το νερό οι κάτοικοι του Ξυλοπάροικου


24-04-2018 15:26

Χτύπησε η καμπάνα της εκκλησίας και οι κάτοικοι του χωριού απέτρεψαν συνεργεία της ΔΕΥΑΤ να εγκαταστήσουν ρολόγια καταμέτρησης του νερού.

Οι Ξυλοπαροικιώτες αντέδρασαν από τη πρώτη στιγμή στην απόφαση της Δημοτικής Αρχής Παπαστεργίου να εγκαταστήσει τα ρολόγια του δικτύου της ΔΕΥΑΤ, ήδη από πέρυσι. Το νερό στο Ξυλοπάροικο προέρχεται από τις δικές του πηγές, από το όρος Κόζιακα, στα ριζά του οποίου (στα 450 μ. υψόμετρο) έχει χτιστεί το χωριό. Πληρώνουν ένα πάγιο ποσό όλα τα σπίτια κάθε εξάμηνο και υπό αυτό το καθεστώς θέλουν να μείνουν.

Αν και είχαν περάσει μερικές μήνες «ηρεμίας» το πρωί της Τρίτης, απροειδοποίητα, συνεργεία της ΔΕΥΑΤ πήγαν για να εγκαταστήσουν ρολόγια στα πρώτα σπίτια του χωριού. Σύμφωνα με το trikalavoice, με το που έγιναν αντιληπτοί, χτύπησε η καμπάνα της Εκκλησίας και σύσσωμοι οι κάτοικοι του Ξυλοπαροίκου, κατέβηκαν στο σημείο για να σταματήσουν τις εργασίες.

Ο πρόεδρος Νίκος Τζερεμές ζήτησε να μην προχωρήσουν οι εργαζόμενοι πριν υπάρξει συνεννόηση και λήψη οριστικής απόφασης με το Δήμο. Στο μεταξύ εκλήθη και η αστυνομία και άντρες αυτής έφτασαν στο χωριό, για να επιβάλλουν την τάξη.

Πηγή: trikalavoice