Τους άφησε… "παγωτό" ο Μακρόν. Αλλού τον περίμεναν, αλλού πήγε


24-04-2018 14:00

Στην Αθήνα ήταν η βόλτα στην Ερμού που δεν περίμενε κανείς. Στην Ουάσινγκτον, ο Εμανουέλ Μακρόν αποφάσισε να περπατήσει έως το Μνημείο Λίνκολν. Και φυσικά, να βγάλει τις selfies του με τους πολίτες που έτυχε να βρίσκονται την ίδια ώρα εκεί.

Το έχει… συνήθειο να κάνει απρογραμμάτιστες βόλτες στις πόλεις που επισκέπτεται ο Εμανουέλ Μακρόν. Αυτή τη φορά πήρε τη Μπριζίτ από το χέρι, πέρασαν το δρόμο και έφτασαν στο ιστορικό Μνημείο Λίνκολν.

Ήταν λίγα λεπτά αφού είχε φτάσει στην Ουάσινγκτον ο Γάλλος πρόεδρος, για την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Και ενώ η αυτοκινητοπομπή επρόκειτο να κατευθυνθεί στο Blair House, ο πρόεδρος της Γαλλίας αποφάσισε πως ήθελε να κάνει έναν απρογραμμάτιστο περίπατο στο μνημείο προς τιμήν του Αβραάμ Λίνκολν.

Ένας… Μακρόν ανάμεσά τους!

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους διέσχισε τον δρόμο ανάμεσα σε πλήθος περαστικών. Όσοι ξαφνικά είδαν τον πρόεδρο της Γαλλίας, τη σύζυγό του (και φυσικά τους άνδρες της ασφάλειάς τους) να περπατούν ανάμεσά τους. Και φυσικά δεν σταμάτησαν να τους χαιρετούν και να βγάζουν selfies με το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας.

Κρατώντας το χέρι της συζύγου του Μπριζίτ, ο Μακρόν ανέβηκε τα σκαλιά του μνημείου του Αβραάμ Λίνκολν, εμβληματικού σημείου της Ουάσινγκτον.

Le couple Macron au Lincoln Memorial pic.twitter.com/bZPdlHrnZX

— Sonia Dridi (@Sonia_Dridi) April 23, 2018

Départ Lincoln Memorial vers Blair House #Macron pic.twitter.com/YXMyyH916a

— Sonia Dridi (@Sonia_Dridi) April 23, 2018

Το Μνημείο Λίνκολν

Το ιστορικό Μνημείο κατασκευάστηκε προς τιμήν του 16ου προέδρου των ΗΠΑ, ενός ανθρώπου που έγινε σύμβολο της ελευθερίας και της ισότητας των ανθρώπων ανεξαρτήτως γένους, φυλής, χρώματος στις ΗΠΑ.

Το κτίριο είναι στην προέκταση του National Mall, του εθνικού πάρκου της Ουάσινγκτον που συνορεύει με τον Λευκό Οίκο και με ορισμένα από τα σημαντικότερα αμερικανικά μουσεία.

Πηγή: www.newsit.gr