Κορυφώνεται το θρίλερ με τον Θάνο Ακρίβο. Αυτά είναι τα ρούχα του που βρέθηκαν στο βουνό


23-04-2018 20:09

– Ο 33χρονος δεν έχει δώσει σημεία ζωής το τελευταίο δεκαήμερο

– Πρώτα βρέθηκε το αυτοκίνητό του και μετά τα ρούχα του

– Παρά τις έρευνες των τελευταίων ημερών ωστόσο ο ίδιος εξακολουθεί να παραμένει άφαντος

– Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε το μεσημέρι ότι σταματάει τις έρευνες για την υπόθεση

Στο «κόκκινο» έχει φτάσει η αγωνία των ανθρώπων, του 33χρονου Θάνου Ακρίβου. Η είδηση ότι βρέθηκαν τα ρούχα του στο βουνό, βρεγμένα και γεμάτα αγκάθια μα πολύ περισσότερο οι εικόνες που έρχονται στο φως, προκαλούν ανατριχίλα για το το τι μπορεί να του συνέβη.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο 33χρονος ήταν για δύο ημέρες στην περιοχή Πανόραμα Άργους, προσπαθώντας να επισκευάσει το αυτοκίνητό του, που είχε «μείνει» από μπαταρία. Τι έγινε μετά; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να βρουν απαντήσει οι αρχές, μα πολύ περισσότεροι οι δικοί του άνθρωποι που «λιώνουν» από αγωνία.

Την αγωνία τους αυτή, έρχεται να επιβαρύνει και η μεσημεριανή ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, ότι από τη μεριά της σταματάει τις έρευνες λόγω… κόπωσης και έλλειψης προσωπικού.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Θάνος ξεκινάει από την Αθήνα με προορισμό την Καλαμάτα την Τρίτη 10-4-2018. Την Τετάρτη το πρωί φεύγει από Καλαμάτα ενώ είναι άγνωστο που είχε διαμείνει. Το βράδυ της Τετάρτης περνάει τα διόδια του Άργους, βγαίνει από τον εθνικό δρόμο και φτάνει στην περιοχή Πανόραμα. Εκεί διαμένει μέχρι το πρωί αλλά «ξεμένει» από μπαταρία στο αυτοκίνητο (μαύρο BMW) αλλά και στο κινητό.

Το πρωί της Πέμπτης και αφού οι γονείς του δεν έχουν σημεία ζωής, φεύγουν από Ναύπακτο για Αθήνα. Με το τηλέφωνο κλειστό και χωρίς κανένα σημάδι ζωής, δίνουν σήμα στην αστυνομία για εξαφάνιση. Την ίδια ώρα, ο Θάνος βρίσκεται χωρίς καμία βοήθεια στην Πανόραμα Άργους. Την Πέμπτη το απόγευμα σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα άλλο αυτοκίνητο προσπαθεί να βοηθήσει. Μπαίνουν τα δύο αυτοκίνητα «μούρη με μούρη» για να ενωθούν οι μπαταρίες, όπως συνήθως συμβαίνει. Η μπαταρία όμως στο όχημα του Θάνου βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος, κάτι που φαίνεται να αγνοούν.

Την Παρασκευή το πρωί, ο Θάνος πηγαίνει στην επιχείρηση με γερανούς που βρίσκεται ακριβώς απένταντι από το σημείο που έχει σταθμεύσει, να ζητήσει βοήθεια. Ένας εργαζόμενος του απαντάει πως δεν είναι συνεργείο αυτοκινήτων και τον διώχνει, παρότι τον έβλεπε επί μία ολόκληρη ημέρα ακριβώς απέναντι, στην μέση του πουθενά.

300 μέτρα από το συγκεκριμένο σημείο, βρίσκεται μια επιχείρηση επισκευής αυτοκινήτων, την οποία ο Θάνος δεν επισκέφτηκε ποτέ. Ο ιδιοκτήτης της όμως, ιδιαίτερα παρατηρητικός, βλέπει τον Θάνο με ένα άσπρο μπλουζάκι να προσπαθεί να επισκευάσει το όχημά του. «Πέρασα αρκετές φορές την Παρακευή από το σημείο και τον έβλεπα» δηλώνει χαρακτηριστικά και συνέχισε λέγοντας «Το μεσημέρι, περί τις 3 με 4, ένα ασημί αυτοκίνητο τον πλεύρισε και πίστεψα πως θα τον βοηθούσε. Από τότε δεν τον ξαναείδα»

Το αυτοκίνητο βρέθηκε από την αστυνομία την Παρασκευή το βράδυ, μετά από τηλέφωνο κατοίκου στην αστυνομία για εγκαταλειμμένο όχημα. Τα κλειδιά είναι μέσα στο αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει κλειδωμένες τις πόρτες. Στην θέση του οδηγού είναι το πορτοφόλι του Θάνου με 500 ευρώ αλλά και τραπεζικές κάρτες.

Mετά από έλεγχο της αστυνομίας, εντοπίζεται ο ιδιοκτήτης και αμέσως σημαίνει συναγερμός. Η οικογένεια μεταβαίνει στο σημείο και αρχίζει να ψάχνει μέσα στις αχανείς εκτάσεις της πεδιάδας του Άργους. Με αρκετή καθυστέρηση, ενημερώνεται η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ να συνδράμουν στις έρευνες την Κυριακή το απόγευμα.

Η οικογένεια ζητάει να ελεγχθούν όλες οι κάμερες της περιοχής και να εντοπιστεί το ασημί αυτοκίνητο, αλλά η αστυνομία αδυνατεί μέχρι στιγμής να παράσχει τέτοια βοήθεια. Οι έρευνες που παραμένουν άκαρπες συνεχίζονται…

Πηγή: npress