Τα κόμματα για το θάνατο του Αλέξανδρου Σταματιάδη


20-04-2018 14:45

Η είδηση πως ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Σταματιάδης έχασε τη μάχη για τη ζωή σκόρπισε θλίψη. Ο γνωστός επιχειρηματίας πάλευε να κρατηθεί στη ζωή από τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας (02.04.2018) όταν δέχτηκε επίθεση από ληστές μέσα στο σπίτι του στην Κηφισιά.

Από την πρώτη στιγμή, ο Αλέξανδρος Σταματιάδης νοσηλευόταν στην Εντατική του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς». Λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής (20.04.2018) έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 52 ετών.

Για το θάνατό του εξέδωσαν ανακοινώσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία

Σε ανακοίνωσή της, η Νέα Δημοκρατία τονίζει πως ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη συγκλονίζει κάθε πολίτη. «Υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η Νέα Δημοκρατία απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει την πολιτική της για την ασφάλεια. Να καταργήσει το νόμο Παρασκευόπουλου. Να αυξήσει τις περιπολίες στους δρόμους, να ενισχύσει την ομάδα Δίας και να επανασυστήσει την ομάδα «Δέλτα».

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας

«Ο θάνατος του Αλέξανδρου Σταματιάδη, που πυροβολήθηκε εν ψυχρώ από ληστές μέσα στο σπίτι του, συγκλονίζει κάθε πολίτη. Και υπογραμμίζει, δυστυχώς, με τον πιο τραγικό τρόπο την ανασφάλεια που νιώθουν πια οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ακόμη και μέσα στα σπίτια τους.

Απευθύνουμε μια ακόμη έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει -έστω και τώρα- την πολιτική της στον τομέα της ασφάλειας. Να καταργήσει τον καταστροφικό νόμο Παρασκευόπουλου με τον οποίο αποφυλακίστηκαν χιλιάδες εγκληματίες. Να αυξήσει τις περιπολίες των αστυνομικών στους δρόμους. Να ενισχύσει την ομάδα “Δίας” και να επανασυστήσει την Ομάδα “Δέλτα”. Να πράξει από τώρα, με απλά λόγια, όσα αυτονόητα πρέπει να γίνουν.

Η ασφάλεια των πολιτών είναι ιερή υποχρέωση της Πολιτείας και προϋπόθεση ελευθερίας και δημοκρατίας».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε το τραγικό νέο μέσα από τον λογαριασμό του στο twitter. Έκανε λόγο για άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας. Και επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο.

«Δεν άντεξε τελικά ο Αλέξανδρος Σταματιάδης. Άλλη μια μαύρη σελίδα στον βαρύ τόμο της εγκληματικότητας που μαστίζει την κοινωνία. Άλλη μια θανατηφόρα παρενέργεια της ιδεοληψίας υπουργών τύπου Τόσκα και Παρασκευόπουλου. Συλλυπητήρια στη γυναίκα, τα τρία παιδιά του, τους φίλους του», έγραψε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Πηγή: www.newsit.gr