Νίκος Νικολόπουλος: Οι «έμποροι ψυχών» του λιμανιού της Πάτρας γιατί αντιμετωπίζονται με… τακτ από Τόσκα-Παπαθεοδώρου;


20-04-2018 13:52

Με αφορμή την δημοσιευθείσα τοποθέτηση του συναδέλφου βουλευτή του «Κινήματος Αλλαγής» Θεόδωρου Παπαθεοδώρου σχετικά με τα ζητήματα εγκληματικότητας και ανασφάλειας των κατοίκων των νοτίων συνοικιών της Πάτρας και της παράνομης διακίνησης μεταναστών, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος δήλωσε σήμερα:

«Κατά τον χθεσινό κοινοβουλευτικό έλεγχο της Κυβέρνησης συνέπεσε να συζητηθεί στον ίδιο χρόνο και ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Έτσι είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω την ενδιαφέρουσα συζήτηση για το διακεκαυμένο θέμα, για το οποίο και εγώ τόσες φορές είχα παρέμβει στη Βουλή.

Πίστευα ότι θα κατετίθεντο ενώπιον του Υπουργού όσα ακούσθηκαν στην σύσκεψη που προ ημερών έγινε στα γραφεία του Συλλόγου Ιτεών Πατρών, περί του «κυκλώματος που διακινεί 2000 μετανάστες το μήνα και εισπράττει 2-5 χιλιάδες ευρώ το κεφάλι και είναι γνωστό στην αστυνομία και το έχει ομολογήσει και ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής».

ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ!

Αντί αυτών των συγκλονιστικών καταγγελιών, που όταν ακούστηκαν από τον συνάδελφο βουλευτή, τον προέτρεψα να τα καταθέσει και στην Εισαγγελία, ώστε αυτεπαγγέλτως να διαταχθεί δικαστική έρευνα, άκουσα όσα από τα πρακτικά της Βουλής αυτολεξεί σας μεταφέρω:

«…Υπάρχει κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, διακίνησης ανθρώπων, που είναι γνωστό στην περιοχή. Όταν δέχτηκα την ερώτηση: «Γιατί δεν πας, για παράδειγμα, να το καταγγείλεις στον εισαγγελέα;», είπα ότι αυτό το πράγμα θα το φέρω στη Βουλή. Νομίζω ότι τους γνωρίζει και η αστυνομία και θα πρέπει να δώσετε εντολή, έτσι ώστε να υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας, να υπάρξει καταστολή, γιατί το οργανωμένο έγκλημα είναι βαριά εγκληματικότητα και η εγκληματικότητα αυτή είναι η λίαν προσοδοφόρα για ορισμένες εγκληματικές φυσιογνωμίες της ευρύτερης περιοχής».

Θα επαναλάβω σαν Νίκος Νικολόπουλος, αντικρούοντας τον συνάδερφό μου, ότι υπάρχει μεν ο δρόμος της Βουλής και είναι ασφαλώς ο θεσμικός και ο αναγκαίος, αλλά όταν βρισκόμαστε μπροστά στην ύπαρξη κυκλώματος διακίνησης μεταναστών και εμπορίας ψυχών, είναι εξίσου αναγκαίος και ο δρόμος της Δικαιοσύνης. Θα καταθέσω, λοιπόν, μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα της Πάτρας.

Κάτι τέτοιο το απέφυγε ο κ. Παπαθεοδώρου, ενώ ούτε ο Υπουργός Τόσκας είναι διατεθειμένος να ζητήσει αυτεπαγγέλτως να δράσουν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές με βάση τα πρακτικά της Βουλής και με έναν κατάλογο προτεινόμενων μαρτύρων, με πρώτο τον νομομαθή συνάδελφο βουλευτή και ακολούθως όλους εκείνους που κατά την σύσκεψη δήλωσαν ότι γνωρίζουν την ύπαρξη «κυκλώματος διακινητών μεταναστών».

Θα το κάνω, λοιπόν, εγώ τις επόμενες μέρες.

Επαναλαμβάνω ότι, με όσα απάντησε ο Υπουργός, δεν διέψευσε μα ούτε επιβεβαίωσε τον ερωτώντα βουλευτή, αφού είπε ότι αν παταχθεί η «εισροή» μεταναστών στον Έβρο, δεν θα υφίσταται πρόβλημα στην Αχαϊκή πρωτεύουσα! Κι ας οργιάζουν, στο μεταξύ, τα «δουλεμπορικά» κυκλώματα στην Πάτρα.

ΑΛΛΗ Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΗ Η ΑΜΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

Πιστεύω ότι κανέναν δεν καλύπτει η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη ότι «οι διακινητές είναι ένα δύσκολο θέμα. Οι διακινητές είναι συνήθως αναμεμιγμένοι με κάποιους άλλους μετανάστες και διακρίνονται δύσκολα. Κάνουμε ό,τι μπορούμε, ειδικά σε ακριτικές περιοχές. Στον Έβρο και στα νησιά τελευταία έχουν συλληφθεί, γιατί εκεί είναι ο κύριος στόχος μας. Εάν απομονώσουμε τους διακινητές και συλληφθούν, στη συνέχεια δεν θα μπορούν μόνοι τους αυτοί οι άνθρωποι να μετακινηθούν. Κάνουμε ό,τι μπορούμε. Να είστε σίγουρος, κύριε Παπαθεοδώρου».

Ο κ. συνάδελφος, δεχόμενος ίσως την τοποθέτηση του Υπουργού, μπορεί να αισθάνεται σίγουρος και να θεωρεί περιττή τη Δικαιοσύνη. Εγώ, όμως, δεν είμαι σίγουρος, γιατί δεν αρκεί μόνο να καταγγέλλουμε ή να εξαντλούμε το ενδιαφέρον μας για ένα ευαίσθητο θέμα με την παρουσία μας σε συσκέψεις. Ούτε ολοκληρώνεται ο ρόλος μας όταν «συνυπογράφουμε» κάποιες διαπιστώσεις μας και τις φέρνουμε στη Βουλή και πέραν τούτου ουδέν. Το αποτέλεσμα έχει σημασία, γι’ αυτό και καταφεύγω στη Δικαιοσύνη και επαφίεμαι στη σπουδαιότητα του ρόλου της.

Κλείνοντας, λοιπόν τονίζω ότι δεν κυκλοφορούν μόνο αθώοι ή δυστυχείς στη λιμενική ζώνη της Πάτρας.

Κυκλοφορούν και εγκληματικές φυσιογνωμίες που εκμεταλλεύονται ανθρώπινες ψυχές. Ως εκ τούτου η όποια αδιαφορία μας ισοδυναμεί με συνενοχή κι εγώ δεν εννοώ να είμαι, έστω και παθητικά «συμμέτοχος» σ’ ένα διαρκές έγκλημα»!

Δυστυχώς!