Ένα… δάσος από κάνναβη. Εξαρθρώθηκε τεράστιο κύκλωμα νακρωτικών


17-04-2018 13:34

Εννιά άτομα έπεσαν στα χέρια της Αστυνομίας που αποκάλυψε ένα … δάσος από δενδρύλια κάνναβης. Το κύκλωμα των ναρκωτικών είχε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις για την παραγωγή χασίς.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξαρθρώσουν το κύκλωμα που ειδικευόταν στην εγκατάσταση και δημιουργία «γραμμής παραγωγής» κάνναβης, συγκεκριμένης υδροπονικής μορφής, που θεωρείται ως εξελιγμένη ποιοτικά ποικιλία και διατίθεται σε υψηλές τιμές στις αγορές των ναρκωτικών.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ.Ιωάννα Ροτζιώκου εντοπίστηκαν 6 πλήρως οργανωμένα και εξοπλισμένα εργαστήρια υδροπονικής κάνναβης, τα οποία η εγκληματική οργάνωση είχε εγκαταστήσει και λειτουργούσε σε πολυτελείς κατοικίες σε περιοχές της Βορειοανατολικής, Νοτιοανατολικής και Δυτικής Αττικής, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 2.936 δενδρύλλια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας.

Πέρα από τα (2.936) δενδρύλλια κατασχέθηκαν:

πάνω από (19) κιλά ακατέργαστης κάνναβης,

πάνω από (37) κιλά φύλλων κάνναβης, αποξηραμένων και μη,

το χρηματικό ποσό των (45.570) ευρώ, (170) δολάρια Η.Π.Α.,

(3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσυκλέτα,

ιδιόχειρες σημειώσεις καθώς και

πλήρης εξοπλισμός για την καλλιέργεια των φυτών, όπως σωλήνες εξαερισμού, λαμπτήρες, αφυγραντήρες, αυτόματο πότισμα, λιπάσματα, ζυγαριές ακριβείας και πρέσες.

Πηγή: www.newsit.gr