Παραιτήθηκε ο κορυφαίος σύμβουλος του Τραμπ για το σκάνδαλο επαφών με την Ρωσία


22-03-2018 21:10

Την παραίτησή του υπέβαλε ο δικηγόρος που ηγείται της ομάδας νομικών, η οποία συμβουλεύει τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στην έρευνα για διασυνδέσεις με την Ρωσία πριν τις εκλογές του 2016.

«Εκτιμώ τον πρόεδρο και του εύχομαι τα καλύτερα» δήλωσε ο Τζον Ντάουντ σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε. Επισημαίνοντας ότι οι συστάσεις του δεν έγιναν σεβαστές από τον μεγιστάνα, αποφάσισε να αποχωρήσει σε μια χρονική στιγμή όπου ο Αμερικανός πρόεδρος υψώνει τους τόνους απέναντι στον Μιούλερ.

Η παραίτηση αυτή ενισχύει την αίσθηση αγωνίας που επικρατεί στον Λευκό Οίκο, από τα πολυάριθμα δικαστικά μέτωπα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος, τα οποία άνοιξε κατά κύριο λόγο ο Μιούλερ αλλά και την υπόθεση μιας πρωταγωνίστριας αισθησιακών ταινιών που υποστηρίζει ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τον δισεκατομμυριούχο.

Ο Τζον Ντάουντ ανέλαβε επικεφαλής της συμβουλευτικής νομικής ομάδας του Τραμπ για τη ρωσική υπόθεση, το καλοκαίρι του 2017.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο νομικός συνέστησε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο να συνεργαστεί στο πλαίσιο της έρευνας, εκτιμώντας ότι θα ήταν ριψοκίνδυνο για τον Τραμπ να δώσει προφορική κατάθεση, όπως θέλουν οι ερευνητές του FBI. Δεδομένου του παρορμητικού χαρακτήρα του ενοίκου του Λευκού Οίκου, ο Τζον Ντάουντ είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες.

Έτοιμος να καταθέσει στον ειδικό εισαγγελέα, δηλώνει ο Τραμπ. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε σήμερα ότι είναι έτοιμος να καταθέσει ενώπιον του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ, που έχει αναλάβει την έρευνα για το ενδεχόμενο συμπαιγνίας ανάμεσα στο προεκλογικό επιτελείο του και τη Ρωσία.

«Ναι, θα ήθελα να το κάνω» απάντησε ο μεγιστάνας ερωτηθείς σχετικά.

Πηγή: www.newsit.gr