Θερμή υποδοχή Κοτζιά στο αεροδρόμιο των Σκοπίων και… διαδήλωση κατά της επίσκεψης του


22-03-2018 19:52

Με μία θερμή υποδοχή από τη σκοπιανή πλευρά, αλλά κυρίως από τα τηλεοπτικά μέσα της ΠΓΔΜ, έγινε δεκτός ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, και η ελληνική αντιπροσωπεία λίγο μετά τις 18.30 στον χιονισμένο Διεθνή Αερολιμένα των Σκοπίων.

Η ιστορική άφιξη του κ. Κοτζιά στο αεροδρόμιο των Σκοπίων ήταν ιδιαίτερου συμβολικού χαρακτήρα, καθώς ήταν η πρώτη προσγείωση ελληνικού αεροσκάφους, ύστερα από δώδεκα χρόνια απουσίας, που κατέστη δυνατή χάρη στην πρόσφατη μετονομασία του αεροδρομίου το οποίο πριν έφερε το όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Στις προηγούμενες επισκέψεις του ο Ν. Κοτζιάς μετέβαινε στα Σκόπια οδικώς από τη Θεσσαλονίκη.

Απόψε ο κ. Κοτζιάς θα παρακαθίσει σε δείπνο εργασίας που θα του παραθέσει ο ομόλογός του Νικόλα Ντιμιτρόφ, ενώ αύριο το πρωί αναμένεται η επίσημη συνάντηση των συνομιλιών των δύο υπουργών και των δύο αντιπροσωπειών με την οποία ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα αρχίσει τον μαραθώνιο επαφών του στα Σκόπια. Από την αυριανή συνέντευξη τύπου Κοτζιά- Ντιμιτρόφ, μετά το πέρας των συνομιλιών, θα δοθεί και το στίγμα της πορείας των διαπραγματεύσεων για το ονοματολογικό.

Διαδήλωση κατά της επίσκεψης Κοτζιά

Λίγο πριν από την άφιξη του Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση κατά της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών. Ωστόσο, η συμμετοχή ήταν… απογοητευτική, καθώς συγκεντρώθηκαν περίπου 20 Σκοπιανοί.

Δείτε το βίντεο που ανήρτησε στο Twitter ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φωτογραφίες: Reuters

Πηγή: www.newsit.gr