Κρήτη: Δεύτερο κρούσμα Ιλαράς στο Ρέθυμνο


21-03-2018 20:08

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα ιλαράς καταγράφηκε σήμερα στην Κρήτη. Οι γιατροί του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται ο ασθενής, πήραν το απόγευμα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του, οι οποίες επιβεβαιώνουν την ασθένεια.

Το νέο κρούσμα ιλαράς καταγράφεται ξανά στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου και ασθενής είναι ένας 38χρονος άνδρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση της υγείας του παρουσιάζει επιπλοκές ωστόσο χαρακτηρίζεται ελεγχόμενη. Να σημειωθεί ότι το πρώτο κρούσμα ιλαράς που είχε καταγραφεί επίσης στο Ρέθυμνο πριν από λίγες ημέρες, αφορούσε σε μία γυναίκα η οποία δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο και η οποία πλέον είναι καλά στην υγεία της.

Σύμφωνα με τον Διοικητή του νοσοκομείου Ρεθύμνου, Γιώργο Φραγκιαδάκη, που επιβεβαίωσε την είδηση μιλώντας στο ekriti, το ανησυχητικό με την ιλαρά είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει αντίδοτο παρά μόνο για τις επιπλοκές που παρουσιάζει.

 

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με τον κ. Φραγκιαδάκη, ένας 50χρονος άνδρας που είχε διαγνωσθεί με τον ιό της γρίπης Η1Ν1 , συνεχίζει να νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στην ΜΕΘ του νοσοκομείου και μάλιστα η υγεία του έχει επιδεινωθεί. Σύμφωνα με τον Διοικητή, ο 50χρονος αντιμετωπίζει χρόνια προβλήματα υγείας τα οποία δυσχεραίνουν την κατάστασή του.

Πηγή: ekriti