Απίστευτες κατηγορίες του Μπόρις Τζόνσον. Παρομοίασε τον Πούτιν με… τον Χίτλερ


21-03-2018 18:22

Με απίστευτα “βαρείς” χαρακτηρισμούς καταφέρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον κατά της Ρωσίας. Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών παρομοίασε τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον… Χίτλερ.

Συγκεκριμένα, ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει το Μουντιάλ στην Ρωσία το καλοκαίρι όπως… χρησιμοποίησε ο Χίτλερ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936.

Για την ακρίβεια τον χαρακτηρισμό είχε κάνει αρχικά ένας Βρετανός βουλευτής, με τον Τζόνσον να τονίζει πως η έκφραση αυτή είναι «απολύτως σωστή».

«Η Ρωσία κατηγορεί την Βρετανία γιατί καταγγείλαμε τις καταχρήσεις της»

Ο Τζόνσον διατύπωσε επίσης την εκτίμηση ότι η Ρωσία διέπραξε την επίθεση με νευροπαραλυτική ουσία σε βρετανικό έδαφος διότι το Λονδίνο «κατήγγειλε επανειλημμένως» τις «καταχρήσεις» της.

«Πιστεύω ότι ο λόγος για τον οποίο έβαλαν τη Βρετανία στο στόχαστρό τους είναι πολύ απλός, διότι πρόκειται για μια χώρα που επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία στις αξίες, που πιστεύει στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στο κράτος Δικαίου και επανειλημμένα κατήγγειλε τις καταχρήσεις της Ρωσίας σε βάρος αυτών των αξιών» επισήμανε ο Τζόνσον ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

«Το είδαμε με τα δυτικά Βαλκάνια, τις χώρες της Βαλτικής, στα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Συρία με τη συνενοχή της Ρωσίας: σε σύγκριση με την ΕΕ και τον ΟΗΕ, η Βρετανία ήταν η πιο ξεκάθαρη, η πιο επίμονη στο να διατηρήσουμε τις αξίες μας. Πιστεύω ότι πιθανόν για αυτόν τον λόγο αποφασίστηκε να διαπραχθεί αυτή η ενέργεια εδώ, στη χώρα μας» συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Η Ρωσία δηλητηρίασε τον Σκριπάλ»

Ενώ η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά ότι βρίσκεται πίσω από τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλιας την 4η Μαρτίου στο Σάλσμπερι, ο Βρετανός ΥΠΕΞ επανέλαβε ότι όλα δείχνουν τη Ρωσία.

Απορρίπτοντας το ενδεχόμενο αυτή η επίθεση να διαπράχθηκε από Ρώσους πράκτορες ή πρώην πράκτορες που διέφυγαν του ελέγχου του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Μπόρις Τζόνσον υποστήριξε ότι «το δίκτυο των ευθυνών οδηγεί αμείλικτα στην κορυφή του ρωσικού κράτους».

Πηγή: www.newsit.gr