Τις δικές τους προτάσεις για την ονομασία της ΠΓΔΜ έστειλαν τα Σκόπια


20-03-2018 19:17

Για μια ακόμα φορά ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ προκαλεί με τις δηλώσεις του, αναφερόμενος στην χώρα του ως “Μακεδονία”. Παράλληλα ο Ζόραν Ζάεφ δήλωσε ότι τα Σκόπια απέστειλαν στην Αθήνα τις δικές τους προτάσεις για το ονοματολογικό.

Ο Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στις προτάσεις Ελλάδας και Σκοπίων για την εύρεση ονόματος για την γειτονική χώρα, σημείωσε πως «είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν σκοπός είναι να βρεθεί μία βιώσιμη και αξιοπρεπής λύση για την υπέρβαση της διαφοράς σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας, η οποία θα περιέχει σαφή διαχωρισμό μεταξύ της χώρας μας, της «Μακεδονίας» και της περιοχής της ελληνικής Μακεδονίας, τότε αυτό είναι δυνατό να επιτευχθεί»

Ανέφερε επίσης ότι περιμένει με ανυπομονησία την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά στα Σκόπια. Ο κ.Κοτζιάς θα μεταβεί στα Σκόπια το απόγευμα της Πέμπτης, για διήμερη επίσκεψη.

Ζάεφ: Λάβαμε το σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας και έχουμε στείλει τις προτάσεις μας

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο συμφωνίας της Ελλάδας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας έφθασε τις προηγούμενες ημέρες στα Σκόπια, ενώ, όπως πρόσθεσε, η χώρα του απάντησε και απέστειλε τις δικές της προτάσεις στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ των δύο χωρών πρέπει να αποτελέσει εργαλείο που θα βοηθήσει και δεν θα δυσχεράνει τη συνέχιση της διαπραγματευτικής διαδικασίας που θα συνεχιστεί στη Βιέννη, (υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) στις 30 Μαρτίου.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ