Ιταλία: Την προεδρία της Βουλής ζητούν τα "Πέντε Αστέρια"


20-03-2018 17:41

Να δοθεί η προεδρία της βουλής σε βουλευτή των Πέντε Αστέρων, ζήτησε ο υποψήφιος πρωθυπουργός του κινήματος Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Ζητήσαμε την προεδρία της βουλής, διότι πρέπει να αλλάξουμε πολλούς κανονισμούς της και να καταργήσουμε το δια βίου εισόδημα των πρώην βουλευτών», τόνισε ο Ντι Μάιο.

Παράλληλα εξέφρασε την βεβαιότητα ότι ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, «θα διαχειριστεί αυτή την πολιτική φάση, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» και πρόσθεσε ότι «τα Πέντε Αστέρια εκτιμούν ιδιαίτερα το ότι ο Πρόεδρος δεν ζητά από τις διάφορες πολιτικές δυνάμεις να βιαστούν».

Οι ψηφοφορίες για την εκλογή των προέδρων της Βουλής και της Γερουσίας θα αρχίσουν την Παρασκευή και σύμφωνα με πολλούς αναλυτές είναι πιθανόν, για την προεδρία της Βουλής να επικρατήσει υποψήφιος των Πέντε Αστέρων και για εκείνη της Γερουσίας στέλεχος της Λέγκα.

Και οι δυο αυτές πολιτικές δυνάμεις (οι οποίες πέτυχαν τα θετικότερα αποτελέσματα στις εκλογές της 4ης Μαρτίου) έχουν υπογραμμίσει, πάντως, ότι η διαδικασία εκλογής των δυο προέδρων του κοινοβουλίου δεν συνδέεται με τυχόν συμμαχίες για την συγκρότηση νέας κυβέρνησης. Οι διαβουλεύσεις του προέδρου της Δημοκρατίας για να διαπιστωθεί αν υπάρχει ουσιαστική δυνατότητα να συσταθεί νέα κυβέρνηση αναμένεται να αρχίσουν πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα.

Πηγή: www.newsit.gr