Καμμένος για δυο Έλληνες στρατιωτικούς: Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Εξπρές του Μεσονυχτίου


20-03-2018 16:10

– Την γνωστή ταινία βασανιστηρίων στις τουρκικές φυλακές επικαλέστηκε ο υπουργός Αμυνας

– Επανέλαβε τα περί ομηρίας λέγοντας: «Και ο Κοτζιάς για ομηρία μίλησε»

– Στις πέντε ο κ. Καμμένος θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών

Την θρυλική ταινία «Το Εξπρές του Μεσονυχτίου» του 1978 του Άλαν Πάρκερ όπου περιγράφει τις δραματικές ώρες που πέρασε ένας φοιτητής στις τουρκικές φυλακές, επικαλέστηκε ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος για να περιγράψει την στάση της Τουρκίας στο θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματός του ο κ. Καμμένος είπε: «Η Τουρκία λειτουργεί με λογικές Εξπρές του Μεσονυχτίου». Ο υπουργός Άμυνας επανέλαβε τα περί ομηρίας λέγοντας ότι και ο κ. Κοτζιάς για ομηρία μίλησε.

Για το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Καμμένος είπε ότι ποινικά οι Τούρκοι δεν μπορούν να το τραβήξουν πολύ. Αν δικαστούν για παράνομη είσοδο η ποινή είναι ως πέντε χρόνια και δεν φυλακίζεσαι αλλά η ποινή επιβάλλεται με αναστολή. Μάλιστα παραλλήλισε την κράτηση των δυο Ελλήνων με εκείνη του αμερικανού πάστορα λέγοντας ότι η Τουρκία λειτουργεί σε αυτή την κατεύθυνση και με τις ΗΠΑ και πως αυτό τον ανησυχεί.

Ο κ. Καμμένος διέψευσε για ακόμα μια φορά τον καβγά που σύμφωνα με δημοσιεύματα είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και το Νίκο Παππά την περασμένη Παρασκευή, λέγοντας ότι είχε πάει για κατάδυση.

Για το θέμα του μεθυσμένου άνδρα που συνελήφθη τα ξημερώματα στις Καστανιές όταν πέρασε παράνομα τα σύνορα, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν είναι Κούρδος και είναι στην εισαγγελία.

Πηγή: www.newsit.gr