Αυτός είναι ο Τούρκος που πέρασε μεθυσμένος τα σύνορα και κρατείται στην Ελλάδα


20-03-2018 16:02

Ότι θέλει να πάει στα παιδιά του στη Σουηδία υποστήριξε ο Τούρκος, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ και κατηγορείται ότι πέρασε παράνομα τα σύνορα Τουρκίας – Ελλάδας, στις Καστανιές.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι την ώρα που πέρασε τα σύνορα ήταν μεθυσμένος. Το δικαστήριο του επέβαλε τέσσερις μήνες φυλάκιση με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο ύψους χιλίων πεντακοσίων ευρώ. Συμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος έχει κουρδική καταγωγή.

Ωστόσο, πριν από λίγο, ο Πάνος Καμμένος μιλώντας σε δημοσιογράφους, είπε ότι ο άνδρας δεν είναι Κούρδος και ότι αυτή την ώρα, είναι στην Εισαγγελία…

Πώς τον έπιασαν

Οι πρώτες πληροφορίες για το συμβάν, έλεγαν ότι τέσσερις Τούρκοι πολίτες σε κατάσταση μέθης προσπάθησαν να περάσουν τα σύνορα. Οι Τούρκοι στρατιώτες επιχείρησαν να τους αποτρέψουν. Υπήρξαν πυροβολισμοί από την μεριά των Τούρκων στον αέρα για εκφοβισμό. Οι τρεις από τους τέσσερις Τούρκους πολίτες ακινητοποιήθηκαν, ενώ ο τέταρτος πέρασε τη συνοριακή γραμμή και βρέθηκε σε ελληνικό έδαφος. Μόλις πέρασε τα σύνορα συνελήφθη από Έλληνες αστυνομικούς και κρατείται.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit.gr  πρόκειται για έναν άνδρα ο οποίος είναι περίπου 40 ετών. Είναι Τούρκος πολίτη, κουρδικής καταγωγής από τα Άδανα. Επάνω του έχει ταξιδιωτικά έγγραφα, όχι όμως και βίζα για να περάσει στην Ελλάδα.

Μάλιστα, τις πρώτες ώρες, οι Έλληνες αστυνομικοί ήταν αδύνατον να έρθουν σε κάποια συνεννόηση μαζί του καθώς παρέμενε σε κατάσταση μέθης. Οι αστυνομικοί περίμεναν απλά να… συνέλθει για να μπορέσουν να του πάρουν κατάθεση.

Πηγή: thrakinea