Μετεγγραφές Αδερφών σε ΑΕΙ: Αιτήσεις και προθεσμία


20-03-2018 13:32

Το Υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση για τις Μετεγγραφές Αδερφών 2018 σε ΑΕΙ. Όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι.

Έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στις 12:00πμ, τα αδέλφια προπτυχιακοί φοιτητές των Α.Ε.Ι. και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής.

Οι ενδιαφερόμενοι για τις Μετεγγραφές Αδερφών σε ΑΕΙ, μπορούν να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer3.it.minedu.gov.gr.  Εναλλακτικά, υπάρχουν και σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. Με αυτόν τον τρόπο, θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Μετεγγραφές Αδερφών

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password). Ο κωδικός τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία  του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (Εύδοξος, Ακαδημαϊκή Ταυτότητα) του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Μετά το πέρας της σχετικής προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις Μετεγγραφές Αδερφών σε ΑΕΙ.

Μετεγγραφές Αδερφών 2018: Ποιούς αφορά

Το σύστημα αφορά αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Ε.Ι.) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών (Α.Ε.Α.). Πρέπει να σπουδάζουν σε διαφορετική Περιφερειακή Ενότητα, τόσο μεταξύ τους όσο και από την Περιφερειακή Ενότητα στην οποία οι γονείς τους διαμένουν. Είτε δηλαδή μένουν μόνιμα ή έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία κατοικίας.

Όλα αυτά εφόσον το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου-φοιτητή, εάν διαθέτει ίδιο εισόδημα, και των μελών της οικογένειάς του, για το προηγούμενο φορολογικό έτος, δεν υπερβαίνουν αυτοτελώς και τα δύο το ποσό των δωδεκάμισι χιλιάδων (12.500) ευρώ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος.

Οι ανωτέρω θα πρέπει να έχουν εγγραφεί:

α) είτε μέσω της επιτυχίας τους στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

β) είτε μέσω της άσκησης του δικαιώματος πρόσβασης (εισαγωγή στο 10% των θέσεων εισακτέων κάθε Τμήματος, Σχολής ή Εισαγωγικής Κατεύθυνσης χωρίς νέα εξέταση).

Οι φοιτητές που έχουν λάβει μετεγγραφή κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 δικαιούνται να αιτηθούν εκ νέου μετεγγραφή.

Πηγή: www.newsit.gr