Έβρος: Δάκρυα συγκίνησης από τη γυναίκα πυροσβέστη που έσωσε την μικρή Μαχμούτ από τη Συρία


19-03-2018 16:12

Δεκαοκτώ πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες έσωσαν σήμερα οι Πυροσβέστες και οι αστυνομικοί στο χωριό Ιτέα των Φερών, όταν το φορτηγάκι που τους μετέφερε παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά σε ιρλανδική διάβαση της περιοχής.

Η Βίκυ είναι η γυναίκα πυροσβέστης που μαζί με τους συναδέρφους της από την Π.Υ. Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής την υποδιοικητή κ.Δερμενοπούλου που συντόνισε τις προσπάθειες, τους πυροσβέστες του Εθελοντικού Κλιμακίου Φερών και τους αστυνομικούς του Α.Τ Συνοριακής Φύλαξης Φερών, κατάφεραν να σώσουν τα 18 ανθρώπους που επέβαιναν στο μικρό βαν. Ανάμεσα τους και τρία μικρά παιδιά.

Η ίδια συγκινήθηκε βλέποντας την μικρή Μαχμούτ από την Συρία και με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, έγραψε:

«Είναι από τις φορές που γυρνάς απο συμβάν και όσο ψυχική δύναμη να έχεις…λυγίζεις και δάκρυα άθελα σου ξεφεύγουν απο τα μάτια! Σήμερα γνώρισα την μικρή Μαχμούτ κυνηγημένη πρόσφυγα από την Γούτα της Συριας, όπου μαζι με τους γονείς της και άλλα 10 άτομα, ανάμεσα τους άλλα 3 μικρά παιδιά και γυναίκες, διεσώθησαν από πυροσβέστες της Π/Υ Αλεξανδρούπολης και πυροσβέστες του Κλιμακίου Φερων και σε συνεργαςια με το ΑΤ (συνοριακης φυλαξης) Φερων απο ορμητικό χείμαρο στην Ιτέα Έβρου οπου κατελειξε το αυτοκινητο του διακινητή τους!

Οι υπερανθρωπες προσπαθειες των έμπειρων πυροσβεστών ειχαν αίσιο τελος για ολους!!Μικρούλα μου Μαχμουντ θα σε θυμαμαι πάντα!!Δυστυχως απο πολυ μικρη γνώρισες την προσφυγιά ,τον πολεμο και τον ξεριζωμό! Μικρουλα μου καλη τύχη οπου και αν πας… σου αξίζει μια ομορφη ζωή με χαρές μονο! Να χαμογελάς παντα καρδούλα μου!»

Πηγή: evros-news