Ακροβάτης του Cirque du Soleil γλιστράει από τη λαβή, πέφτει και χάνει τη ζωή του (BINTEO ΣΟΚ)


19-03-2018 10:02

Ένας από τους πλέον έμπειρους ακροβάτες του Cirque du Soleil έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από ύψος σχεδόν πέντε μέτρων κατά τη διάρκεια παράστασης στην Τάμπα της Φλόριντα. Ο Γιαν Αρνό ήταν μέλος του Cirque du Soleil τα τελευταία 15 χρόνια.

Η στιγμή του δυστυχήματος έχει καταγραφεί σε ένα σοκαριστικό video. Ο Αρνό φαίνεται να κρέμεται από τα σχοινιά κατά τη διάρκεια της παράστασης Volta, το Σάββατο (17.03.2018) στην Τάμπα της Φλόριντα.

Ο 38χρονος Γάλλος ακροβάτης και ένας συνάδελφός του κρέμονται από σχοινιά και ταλαντεύονται πάνω από τη σκηνή, χωρίς να υπάρχει προστατευτικό δίχτυ από κάτω.

Ξαφνικά, ο Αρνό χάνει τον έλεγχο και πέφτει από μεγάλο ύψος πάνω στη σκηνή.

Αμέσως, άνθρωποι του Cirque du Soleil τρέχουν να δουν τι έχει συμβεί.

Δείτε το σοκαριστικό video

El acróbata Yann Arnaud del Cirque Du Soleil fallece tras sufrir una trágica caída durante una presentación en vivo en La Florida, EEUU #Video https://t.co/7qNq36ECmR pic.twitter.com/wNMHJ1mXLR

— La Nueva Radio YA (@nuevaya) March 18, 2018

Λίγα λεπτά μετά, ο Αρνό μεταφέρεται με φορείο. Τα τραύματά του ήταν τόσο σοβαρά που του κόστισαν τη ζωή. Πέθανε στο νοσοκομείο παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο Γιαν Αρνό ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

«Είμαστε έκπληκτοι, δεδομένης της εμπειρίας του, που κάτι τέτοιο συνέβη», δήλωσε στον Guardian ο Ντανιέλ Λαμάρ, πρόεδρος της διευθύνων σύμβουλος του Cirque du Soleil. «Δεν μπορώ να περιγράψω πως νιώθουν οι εργαζόμενοι. Είναι τρομερό», σημείωσε.

Cirque du Soleil: Είμαστε σε κατάσταση σοκ

«Ολόκληρη η οικογένεια του Cirque du Soleil είναι σε κατάσταση σοκ και καταρρακωμένη από την τραγωδία», δήλωσε ο Λαμάρ.

Ο Αρνό ήταν μέλος του Cirque du Soleil τα τελευταία 15 χρόνια. Θεωρούνταν ένας από τους έμπειρους ακροβάτες του. «Τον αγαπούσαν όσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν» τόνισε ο Ντανιέλ Λαμάρ.

«Τις επόμενες μέρες και βδομάδες θα επικεντρωθούμε στο να στηρίξουμε την οικογένεια του Γιάν και τους εργαζόμενούς μας, ειδικά αυτούς της VOLTA (σ.σ. της παράστασης όπου συμμετείχε ο Αρνό).

Η εταιρία ανακοίνωσε ότι συγκεντρώνει πληροφορίες για τα αίτια που προκάλεσαν την τραγωδία. Και πως συνεργάζεται με τις αρχές που ερευνούν το τραγικό περιστατικό.

Με πληροφορίες και από Guardian

Πηγή: www.newsit.gr