Μαξίμου κατά ΝΔ: Θα ήσασταν γελοίοι, αλλά είστε επικίνδυνοι


18-03-2018 19:18

Οργισμένη ήταν η απάντηση του Μαξίμου στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή προηγούμενη ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι», αναφέρει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Αφορμή για την επίθεση του Μαξίμου η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, με την οποία χαρακτήριζε τον Αλέξη Τσίπρα «μετρ της διαπλοκής».

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία «κόμμα της Novartis» και τονίζει πως… «μίλησε» «μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις» αλλά «δεν έδωσε εξηγήσεις».

Κατηγορεί επίσης τον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ούτε αποδοκίμασε τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ούτε έδιωξε τον Άδωνι Γεωργιάδη «που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή».

Τονίζουν δε ότι η ΝΔ ανακάλυψε τον υπεύθυνο της διαπλοκής στο πρόσωπο του Ιβάν Σαββίδη. Τον οποίο, όπως σημειώνεται «οι δικές τους κυβερνήσεις ανακήρυξαν σε εθνικό ευεργέτη». «Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι».

Το Μαξίμου

Μετά από μια εβδομάδα εκκωφαντικής σιωπής για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις, το κόμμα της Novartis επιτέλους μίλησε.

Όχι δεν έδωσε, φυσικά, εξηγήσεις. Τι να πει άλλωστε;

Ούτε βέβαια ο κ. Μητσοτάκης αποδοκίμασε τον Πρωθυπουργό της Novartis κ. Σαμαρά, ούτε απέπεμψε τον αντιπρόεδρό του κ. Γεωργιάδη, που νομοθετούσε κατ’ εντολήν Φρουζή.

Τι είπε;

Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε…

Ανακάλυψε τον υπεύθυνο της διαπλοκής και της χρεοκοπίας στον τόπο. Ούτε Siemens ούτε θαλασσοδάνεια, ούτε Novartis, αλλά Ιβάν Σαββίδης… Τον οποίο, όμως, οι δικές τους κυβερνήσεις ανακήρυξαν σε εθνικό ευεργέτη.

Αν δεν είχαν καταστρέψει μια ολόκληρη χώρα θα ήταν απλά γελοίοι. Δεν είναι όμως. Είναι επικίνδυνοι…

Η Νέα Δημοκρατία

«Μετά τις αποκαλύψεις στον Τύπο το τελευταίο διήμερο, ο κ. Τσίπρας μπορεί κάλλιστα να διεκδικήσει τον τίτλο του “μετρ της διαπλοκής”.

Ο άλλοτε εκλεκτός της κυβέρνησης και νυν “αποδιοπομπαίος τράγος” της, Ιβάν Σαββίδης, φέρεται να είχε διαδοχικές συναντήσεις στο Μαξίμου προκειμένου να παράσχει στήριξη στην Κυβέρνηση επενδύοντας σε συγκεκριμένα Μ.Μ.Ε..

Ο δε κ. Φλαμπουράρης φέρεται να έπαιζε ακόμη και το ρόλο διαμεσολαβητή μεταξύ επιχειρηματιών δίπλα ακριβώς στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Άραγε τι έχει να πει για όλα αυτά ο λαλίστατος κυβερνητικός εκπρόσωπος;

Η απάντηση μικρή σημασία έχει καθώς οι Έλληνες φορολογούμενοι ήδη πληρώνουν πολύ ακριβά τους διαπλεκόμενους φίλους της Κυβέρνησης, η οποία έχει δυστυχώς συμφωνήσει και νέα μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου και μετά το τέλος της θητείας της».

Πηγή: www.newsit.gr