Οργή λαού στην Μαδρίτη για τον θάνατο Σενεγαλέζου μικροπωλητή. Πέθανε από ανακοπή ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από την αστυνομία.


16-03-2018 22:56

Τεταμένη παραμένει η ατμόσφαιρα στην Μαδρίτη, όπου εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Παρασκευή αξιώνοντας η αστυνομία να επιδεικνύει μεγαλύτερο σεβασμό και να συμπεριφέρεται καλύτερα στους πλανόδιους πωλητές.

Όλα αυτά μία ημέρα μετά τις βίαιες συγκρούσεις που ξέσπασαν με αφορμή τον θάνατο ενός Σενεγαλέζου στην Μαδρίτη.

Η αφορμή για το κύμα οργής στην Μαδρίτη

Την Πέμπτη, 15.03.2018, ο 35χρονος πλανόδιος πωλητής από τη Σενεγάλη, ο Μάμε Μπάγιε Ντιάγε υπέστη καρδιακή ανακοπή στον δρόμο. Το τραγικό περιστατικό συνέβη ενώ επιχειρούσε να ξεφύγει από την αστυνομία.

Την ίδια νύχτα, διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων στη συνοικία Λαβαπιές της Μαδρίτης, όπου διαμένουν πολλοί μετανάστες και σε κοντινή απόσταση από την οποία πέθανε ο Ντιάγε.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή σε πλατεία στη συνοικία Λαβαπιές δεν σημειώθηκαν επεισόδια. Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ όπου αναγράφονταν συνθήματα όπως «Αρκετά με την αστυνομική παρενόχληση» και φώναζαν «Δολοφόνοι αστυνομικοί».

Δείτε τις εικόνες

Μαδρίτη Μαδρίτη Μαδρίτη Μαδρίτη Μαδρίτη

Η δήμαρχος της Μαδρίτης Μανούελα Καρμένα διαβεβαίωσε ότι το δημοτικό συμβούλιο της ισπανικής πρωτεύουσας θα ερευνήσει το περιστατικό. Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου σήμερα, μια εκπρόσωπος τύπου του δημοτικού συμβουλίου επισήμανε ότι η δημοτική αστυνομία δεν καταδίωκε τον άτυχο Σενεγαλέζο, όπως κατήγγειλαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές.

Είκοσι άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες στις συγκρούσεις με την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες: Reuters