"Σκοτωμός" Καράογλου – Τεμπονέρα. "Πήρε 3.000 ευρώ από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για διήμερη εργασία""


14-03-2018 19:56

Σκανδαλώδη υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και των γνωστών fake news καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Διονύσης Τεμπονέρας, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ Θ. Καράογλου που είχε κάνει λόγο για αμοιβή 3.720 ευρώ στον γ.γ. για εργασία 2 ημερών.

«Τα καθήκοντά μου στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο ερωτών βουλευτής να είναι σίγουρος ότι τα άσκησα με την μέγιστη δυνατή επιμέλεια και αποτελεσματικότητα, επιμέλεια που ενδεχομένως να μην επιδεικνύει ο ίδιος κατά την άσκηση των καθηκόντων του όπως προκύπτει από τα ελλιπή στοιχεία της ερώτησης που διατυπώνει» αναφέρει ο Δ. Τεμπονέρας.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στο Facebook:

«Για να δούμε τα γεγονότα:

Στις 30.1.2018 με επισκέφθηκε στο δικηγορικό μου γραφείο, κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, όπως αποδεικνύεται και από το σχετικό παραστατικό, που αποτελεί Ν.Π.Ι.Δ. εποπτευόμενο από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Την ίδια μέρα μου ζητήθηκε να επεξεργαστώ γνωμοδότηση για ένα άκρως απαιτητικό νομικό ζήτημα, που αφορούσε την υποχρεωτική απόλυση στελεχών του Οργανισμού, λόγω συμπληρώσεως ορίου ηλικίας. Τα στελέχη του Οργανισμού εξουσιοδοτούμενα προφανώς από την Διοίκηση, μου επεσήμαναν ότι ήδη απευθύνθηκαν στον αρμόδιο ασφαλιστικό φορέα (Ε.Φ.Κ.Α.) καθώς και στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών προκειμένου να λάβουν απαντήσεις σε 10 (!) κρίσιμα ερωτήματα που αφορούσαν την λήξη των εργασιακών σχέσεων υψηλόβαθμων στελεχών-ερευνητών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ (μεταξύ αυτών και του ίδιου του Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας) και έλαβαν διφορούμενες απαντήσεις δίχως να μπορούν να καταλήξουν σε ασφαλή κρίση. Φυσικά είχε ζητηθεί και η γνώμη της νομικής υπηρεσίας του Οργανισμού, η οποία και απάντησε γραπτώς ότι

δεν ήταν σε θέση να δώσει ξεκάθαρη απάντηση στα ζητήματα αυτά λόγω της πολυπλοκότητας της κοινωνικο-ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Συμφωνήθηκε εύλογη αμοιβή για απαιτητική και εξειδικευμένη νομική εργασία άνω των 35 ημερών που κατέληξε στη σύνταξη της σχετικής γνωμοδότησης (25 περίπου σελίδων) η οποία και παραδόθηκε -αφού εκδόθηκε φυσικά και το σχετικό παραστατικό – στις 6.3.2018.

Η υπαλληλική μου σχέση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής μέχρι και τις 7.3.2018, που ορίστηκα Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ, ήταν απολύτως συμβατή και νόμιμη με την άσκηση των καθηκόντων μου, ως δικηγόρος και φυσικά σύμφωνη με τον Κώδικα περί Δικηγόρων, όπως ορίζει ο νόμος. Φυσικά από την ημερομηνία αυτή και μετά τελώ σε καθεστώς αναστολής της δικηγορικής μου ιδιότητας σύμφωνα με το νόμο.

Τα καθήκοντά μου στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο ερωτών βουλευτής να είναι σίγουρος ότι τα άσκησα με την μέγιστη δυνατή επιμέλεια και αποτελεσματικότητα, επιμέλεια που ενδεχομένως να μην επιδεικνύει ο ίδιος κατά την άσκηση των καθηκόντων του όπως προκύπτει από τα ελλιπή στοιχεία της ερώτησης που διατυπώνει.

Αλήθεια την ίδια λαθεμένη άποψη περί ασυμβιβάστου έχει ο ερωτών βουλευτής και για τους εκατοντάδες συναδέλφους μου νομικούς, που απασχολούνται σε γραφεία βουλευτών και ασκούν παράλληλα το λειτούργημα του δικηγόρου;

Έχει άραγε την ίδια άποψη για εν ενεργεία συναδέλφους του βουλευτές στη Νέα Δημοκρατία που εξακολουθούν να δικηγορούν και μάλιστα ενίοτε υπερασπίζονται και όσους έχουν καταχραστεί δημόσιο χρήμα;

Άραγε ο ίδιος έχει ψηφίσει ή όχι το Νόμο 4194/2013 (Κώδικας Δικηγόρων) που περιγράφει το ασυμβίβαστο της δικηγορικής ιδιότητας;

Αρκετά με τις γελοιότητες…».

Η ερώτηση Καράογλου

Νωρίτερα, σήμερα, ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου, έκανε ερώτηση 0 καταγγελία για τον Διονύση Τεμπονέρα. Υποστήριζε ότι «για εργασία δύο ημερών ο νυν γενικός γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας εξασφάλισε και πήρε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων παράλληλα την ανάθεση μιας νομικής εργασίας ύψους 3.720 ευρώ για να συντάξει ένα γνωμοδοτικό σημείωμα για λογαριασμό του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ!».

Ο βουλευτής της ΝΔ ανέφερε ότι ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας, «στις 28 Φεβρουαρίου 2018, ενώ ήταν ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κατέθεσε προσφορά ως δικηγόρος στον Οργανισμό για να του ανατεθεί η σχετική γνωμοδοτική εργασία. Η εντολή ανάθεσης έγινε από τον ΕΛΓΑ ΔΗΜΗΤΡΑ στις Μαρτίου 2018 και να εξέδωσε το γνωμοδοτικό σημείωμα στις 08 Μαρτίου 2018, εξασφαλίζοντας επιπλέον “ημερομίσθιο” 1.500 ευρώ».

Κατά σύμπτωση, ανέφερε ο «γαλάζιος» βουλευτής «ο κ. Διονύσης Τεμπονέρας στις 06 Μαρτίου 2018 που του ανατέθηκε η σύνταξη του γνωμοδοτικού σημειώματος του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» υπηρετούσε ως ειδικός σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, από όπου στις 07 Μαρτίου 2018 παραιτήθηκε για να αναλάβει στις 08 Μαρτίου 2018 καθήκοντα Γενικού Γραμματέα στο συγκεκριμένο υπουργείο. Είχε, δηλαδή, αρκετά βαρύ πρόγραμμα στο υπουργείο όπου προσφέρει τις υπηρεσίες του για να προλάβει να… συντάξει και το γνωμοδοτικό σημείωμα».

Ο κ. Θεόδωρος Καράογλου μιλούσε «για μια ακόμα κραυγαλέα περίπτωση διασπάθισης δημοσίου χρήματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε «δικά της» παιδία…» και προσθέτει πως «προφανώς το θέμα δεν είναι το επώνυμο του δικηγόρου, αλλά η αντίληψη που διακατέχει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ του “αποφασίζομεν και διατάσσομεν” τι χρήματα θα δώσουμε, που θα τα δώσουμε, πως θα τα δώσουμε!».

Πηγή: www.newsit.gr