Η απάντηση της Ένωσης Φωτορεπορτέρ για τις φωτογραφίες του Σαββίδη με όπλο


14-03-2018 17:18

Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση, με αφορμή τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ στην Τούμπα, οι οποίες απεικόνιζαν τον Ιβάν Σαββίδη να μπαίνει στο γήπεδο με όπλο στη ζώνη του.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά των φωτογραφιών του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στην Τούμπα, τονίζοτας ότι είχε γίνει επεξεργασία της photoshop. Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας πήρε θέση, ξεκαθαρίζοντας ότι οι φωτογραφίες δεν είχαν υποστεί καμία επεξεργασία.

Η ανακοίνωση

«Η εικόνα του Ιβάν Σαββίδη με όπλο σε αγωνιστικό χώρο δεσπόζει στην επικαιρότητα αυτών των ημερών. Παρόλο που έχουν δημοσιευθεί πολλές φωτογραφίες τραβηγμένες από διαφορετικές γωνίες λήψης, αρκετοί χρήστες των social media ισχυρίζονται ότι οι σχετικές φωτογραφίες είναι επεξεργασμένες στο photoshop.

Η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας δηλώνει ότι οι επαγγελματίες φωτορεπόρτερ, που τράβηξαν αυτές τις φωτογραφίες, τήρησαν τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματος. Είναι απαράδεκτο να κατηγορούνται ότι δημοσίευσαν επεξεργασμένες φωτογραφίες».

 

Πηγή: www.newsit.gr