ΝΑΤΟ υπέρ Αγγλίας. "Να απαντήσει η Ρωσία στα ερωτήματα για την δηλητηρίαση του κατασκόπου".


14-03-2018 17:11

Την ώρα που η Τερέζα Μέι στέλνει… πίσω στον Πούτιν ρώσους διπλωμάτες και τον κατηγορεί ανοιχτά για την απόπειρα δολοφονίας του διπλού κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του, το ΝΑΤΟ παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ της Βρετανίας στην διαμάχη με την Ρωσία!

Το ΝΑΤΟ κατήγγειλε σήμερα τη δηλητηρίαση του πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία χαρακτηρίζοντάς την «κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων και συμφωνιών για τα χημικά όπλα». Επίσης απαίτησε από τη Ρωσία να απαντήσει στις ερωτήσεις που θέτει η Βρετανία.

Η συμμαχία δείχνει έτσι πως παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ της Βρετανίας, αφού η Ρωσία απάντησε χθες στο «τελεσίγραφο» της Μέι με απειλές και όχι… εξηγήσεις!

Το σαφές μήνυμα του ΝΑΤΟ στην Ρωσία

«Οι Σύμμαχοι συμφώνησαν να θεωρήσουν την επίθεση κατάφορη παραβίαση των διεθνών κανόνων και συμφωνιών και απαίτησαν από τη Ρωσία να απαντήσει στις ερωτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου, κυρίως παρέχοντας πλήρη πληροφόρηση για το πρόγραμμα Νοβιτσόκ στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων». Αυτό αναφέρει η Συμμαχία σε δήλωση που δημοσιοποίησε ο Γενικός Γραμματέας του διεθνούς οργανισμού Γενς Στόλτενμπεργκ.

Ο Στόλτενμπεργκ θα παραχωρήσει αύριο συνέντευξη Τύπου στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Χαίρομαι που οι 29 σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενέκριναν μια δήλωση στην οποία εκφράζουν την πλήρη αλληλεγγύη τους με το Ηνωμένο Βασίλειο και προσφέρουν την υποστήριξή τους μετά την επίθεση στο Σάλσμπερι», υπογράμμισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ σε μήνυμα στον λογαριασμό του στο Twitter.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε τη χρησιμοποίηση ενός νευροτοξικού παράγοντα στρατιωτικής φύσης που τελειοποίησε η Ρωσία και ενημέρωσε τους Συμμάχους ότι είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να είναι υπεύθυνη για αυτήν», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση.

click4more

Βρετανία: Απελαύνονται 23 Ρώσοι διπλωμάτες – Μέι: Η Ρωσία προσπάθησε να δολοφονήσει…

«Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε επίσης πως πρόκειται για μια τυφλή και απερίσκεπτη επίθεση εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή αθώων πολιτών», προστίθεται στο κείμενο.

Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ δηλώνουν πως είναι «βαθιά ανήσυχοι για την πρώτη επιθετική χρήση ενός νευροτοξικού παράγοντα στο έδαφος της Συμμαχίας από την ίδρυση του ΝΑΤΟ».

Η Συνθήκη για τα χημικά όπλα έχει γίνει, αφότου τέθηκε σε ισχύ το 1997, ένας από τους πυλώνες του παγκόσμιου συστήματος μη εξάπλωσης των εξοπλισμών, υπενθυμίζουν στην ανακοίνωσή τους.

«Το ΝΑΤΟ θεωρεί πως κάθε χρήση χημικών όπλων συνιστά απειλή για τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια», προειδοποίησαν οι Σύμμαχοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi