Ζητούν την αφαίρεση του Όσκαρ από τον Κόμπι Μπράιαντ.


14-03-2018 11:38

Λέτε να το χάσει στα… χαρτιά; Αυξάνεται ο αριθμός των υπογραφών που συγκεντρώνονται, προκειμένου ο Κόμπι Μπράιαντ να “χάσει” το Όσκαρ που κέρδισε πρόσφατα, για ένα περιστατικό του 2003, όταν μία 19χρονη σερβιτόρα από το Κολοράντο τον είχε κατηγορήσει για βιασμό.

Ο Κόμπι Μπράιαντ πήρε το Όσκαρ για την καλύτερη κινούμενη ταινία μικρού μήκους “Dear Basketball” (αγαπημένο μου μπάσκετ) κατά την 90η τελετή απονομής των βραβείων, αλλά φαίνεται αρκετοί είναι αυτοί που διαφωνούν γι’ αυτή του την επιτυχία.

Στο διαδίκτυο άρχισε ένα κίνημα για την Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών, αναφορικά με την αφαίρεση του βραβείου από τον Μπράιαντ.

“Πάρτε το Όσκαρ από τον Κόμπι Μπράιαντ, γνωστό βιαστή”, είναι ο τίτλος της πλατφόρμας, στην οποία περισσότεροι από 17.200 άνθρωποι έχουν ήδη ψηφίσει κατά του μύθου των Λος Αντζελες Λέικερς, κατηγορώντας τον ως “σεξουαλικό αρπακτικό”.

Ο Κόμπι Μπράιαντ ποτέ δεν καταδικάστηκε για την κατηγορία του βιασμού και έκλεισε την αντιπαράθεση με μια διευθέτηση το 2014. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα 90 χρόνια της Ιστορίας της Ακαδημίας, ποτέ δεν έχει αφαιρεθεί βραβείο Όσκαρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ